Ziua Mondială a Poeziei e sărbătorită de gălăţeni şi în acest an – Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează la mansarda instituţiei un recital de poezie susţinut de scriitori tineri şi consacraţi.
Printre invitaţi se numără Ana Maria Panagatos, Anca Şerban Gaiu, Angela Ribinciuc, Alexandru Maria, Gabriel N.Mihăilă, Leonard Matei, Marius Grama, Mihaela Galu, Nicoleta Onofrei, Octavian Miclescu, Simona Toma, Vali Crăciun şi Hippie (Florin Chiriac) care va oferi un moment muzical.
De asemenea, tot atunci va avea loc şi lansarea celei mai noi cărţi poştale dedicată maestrului Valentin Gheorghiu, o acţiune ce face parte proiectul coordonat de Florina Zaharia, „Galaţi, oraşul scrie, oraşul citeşte”.
În deschiderea evenimentului, de la Liceul de Arte D.Cuclin, eleva Andra Ştefan va susţine un recital la vioară. Intrarea este liberă.
Ziua Mondiala a Poeziei, sarbatorita si la Galati
Altii au citit si...
VIP City Night @ Divino, 31 august
Divino Glam Club te invita sa pasesti pe covorul rosu in aceasta Sambata si sa petreci ca un adevarat VIP. Info & Rezervari: 0731808070 Pret bilet: GRATUIT pana la ora 24 Dupa ora 24: FETE – 10 LEI, BAIETI – 20 LEI

Concert Carla’s Dreams in cadrul Festivalului Zilele Basarabiei, 27 martie
Mascatul anonim și misterios de sub glugă vine în premieră în Galați să ne încânte cu un concert live incendiar și o atmosferă de zile mari. Joi, 27 martie, Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni din Galați, te invită la concertul live Carla’s Dreams Nebunia începe la ora 23:00 în Club S. Vă așteptăm în număr cât mai mare. Studenții/elevii au intrarea liberă. Nestudenți – 10 RON. Pentru alte detalii, ne puteți contacta la nr. de telefon: 0754 677 940

Proiect educational – Galaţi Summer University
Galaţi Summer University este un proiect educaţional, realizat de Liga Studenţilor din Galaţi, în parteneriat cu Univesitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin care se propune introducerea viitorilor studenţi în mediul universitar gălăţean, precum şi familiarizarea acestora cu partea didactică (cursuri, laboratoare, seminarii), sau cu partea de educaţie non-formală, necesară pentru o dezvoltare personală completă. În cadrul acestei activităţi, elevii vor fi cazaţi într-un cămin studenţesc, vor servi masa la cantină, vor participa la activităţi didactice susţinute de profesori universitari, se vor familiariza cu sălile de curs, precum şi cu întregul campus universitar şi vor interacţiona cu mişcarea studenţească. Aceştia vor putea vedea câte puţin din specificul fiecărei facultăţi, urmând ca atunci când vor ajunge la finalul clasei a XII-a, să aibă o imagine de ansamblu asupra posibilităţilor pe care le ofera Facultăţile din Universitatea “Dunărea de Jos” şi să poată alege cel mai potrivit domeniu de studiu. De asemenea, ei vor participa la activităti de educaţie non-formală, precum team-building-uri, training-uri de comunicare, time-management şi alte domenii de interes general, care le vor facilita dezvoltarea personală şi profesională. Pentru înscrierea la şcoala de vară desfăşurată la Universitatea “Dunarea de Jos” este necesară completarea unui formular, însoţit de acordul unuia dintre […]
Repere galatene in istoria masoneiriei romanesti si universale
Vineri, 26 iulie 2013, ora 10:30 va avea loc, la sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia“, str. Mihai Bravu nr. 16, o conferinţă publică cu tema „Repere gălăţene în istoria masoneiriei româneşti şi universale“, realizată de Marea Lojă Masonică din România – Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice şi Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucureşti, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ şi Arhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Galaţi. Participă: M:.M:. dr. Viorel Dănacu, preşedinte al Centrului Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucureşti şi dr. Adrian Pohrib, director al Serviciului Judeţean Galaţi al Arhivelor Naţionale. Din partea Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia“ Galaţi vor susţine prezentări, pe baza documentelor de bibliotecă, prof. dr. Zanfir Ilie, director, prof. Letiţia Buruiană, director adj., şi Valentina Oneţ, responsabilă la Secţia „Colecţii Speciale“.

Filme documentare la Muzeul de Artă Vizuală, prin programul KineDok
Gălăţenii au ocazia de a viziona, la Muzeul de Artă Vizuală, numeroase filme in cadrul celei de-a doua ediţii a programului KineDok. Intrarea la aceste proiecţii de filme este liberă. Astfel, joi, 12 mai, de la ora 18.00, va fi proiectat filmul „6 grade”, un road movie ce străbate locuri, stiluri de viaţă şi personaje diverse, inspirat din teoria conform căreia fiecare persoană din lume poate să fie accesată prin şase legături personale. Pe 19 mai, de la aceeaşi oră şi în aceeaşi locaţie, va fi proiectat filmul „Toto şi surorile lui”, un documentar care spune povestea lui Toto şi a surorilor sale adolescente care, cu o mamă la închisoare, trebuie să se descurce pe cont propriu. Toto, în vârstă de 10 ani, învaţă să danseze, să citească şi să scrie, în timp ce surorile lui încearcă să ţină familia unită într-o lume care a uitat de mult ce înseamnă inocenţa copilăriei. Pe 26 mai, va putea fi vizionat filmul „Atât de departe, atât de aproape”, un film despre viaţa persoanelor care suferă de autism, confruntând stereotipurile despre această afecţiune. Este un film neobişnuit despre atmosfera din familiile cu copii autişti, care dezvăluie provocarea de zi cu zi a traiului […]
„Te sarut – 15 zile nesfarsite in poemul de dragoste”
Pentru cei care vor sa petreaca o seara intr-o atmosfera romantica, pot alege sa urmareasca vineri, 3 august, spectacolul „Te sarut – 15 zile nesfarsite in poemul de dragoste”, din cadrul Festivalului de Film Digital si al Efectelor Vizuale „Future Movie”. Autoarea, Carmen Emanuela Popa, imbina prefect poezia si muzica, piesa fiind pusa in scena intr-un mod impecabil de catre actorii George Ioan Hodor si Lara Roxana Popa. Spectacolul va loc in sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, incepand cu ora 17.00.