Ziua Astronomiei, sarbatorita la Gradina Botanica

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi organizează, în data de 25 aprilie 2015, Ziua Astronomiei, pe terasa de observaţii astronomice a instituţiei.

Manifestarea va consta într-o serie de observaţii astronomice nocturne pentru public, între orele 20.00 – 00.00, intrarea fiind gratuită în acest interval. Vizitatorii vor putea participa la observaţii care vor viza munţii şi craterele de pe Lună, planetele Venus, Marte şi Saturn, precum şi roiurile de stele sau stelele duble.
La observaţiile astronomice vor fi folosite mai multe instrumente, inclusiv cel mai mare telescop destinat publicului din România, având diametrul oglinzii principale de 400 mm. De asemenea, publicul va putea descoperi în acestă seară specială principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară.
În sala de programe educative şi activităţi interactive a Observatorului Astronomic vor fi difuzate diferite prezentări de astronomie. În fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei.
Este un eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor.

Ziua-Astronomiei-2015

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola