Zilele Filmului Polonez la Galati, in perioada 26 -29 martie 2015

Amatorii de filme bune din orașul din Galati sunt așteptați la „Zilele Filmului Polonez”, unde se vor putea bucura de patru zile de pelicule selectate cu atenție. În perioada 26 -29 martie proiectul „CinePolska – Zilele Filmului Polonez” ajunge în Galati, la Muzeul de Arta Vizuala – str. Domneasca nr.141.

Toate filmele difuzate la „Zilele Filmului Polonez” vor avea subtitrarea în limba română, iar intrarea la eveniment este liberă. În fiecare zi, de la ora 18, se va difuza câte o peliculă poloneză, realizată în ultimii ani și care s-a bucurat de aprecierea criticilor de profil. Filmele proiectate sunt producții recente care au obținut atât nominalizări și premii la festivaluri de film poloneze și internaționale.
Pelicula care deschide „Zilele Filmului Polonez” este „Păpușa” , o dramă despre viața primei poete de etnie romă din Polonia. Filmul stă sub semnătura regizoarei Joanna Kos-Krauze și urmărește viața Păpușei, de la naștere până la bătrânețe, căsătoria aranjată când era încă minoră, viața ei într-o tabără de rromi înaintea, în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial, apoi domiciliul forțat în Polonia comunistă și viața în sărăcie. Întâlnirea cu poetul Jerzy Ficowski, care i-a descoperit marele talent pentru poezie și i-a publicat operele, a dus la un paradox tragic: Păpușa ajunge o poetă celebră, respinsă de comunitatea de rromi pentru că le-a trădat secretele.
Vineri, 27 martie, va fi difuzat filmul ”Un bilet spre luna”, care povesteste viata lui Adam din momentul cand este chemat în armată, fiind repartizat la Marină. Împreună cu fratele lui mai mare, Antoni, pleacă înspre Świnoujście. Planul lui Antoni, în zilele rămase până la înrolare, este acela de a-l pregăti pe Adam pentru viața de militar și, implicit, de a-l introduce în „tainele” vieții.
Sambata, 28 martie, tot de la ora 18.00, va fi difuzat filmul ”Sa vrei sa traiesti”, o poveste a luptei pentru demnitate si intelegere, dar si plina de umor si optimism. Personajul principal este Mateusz, un tânăr cu paralizie cerebrală, considerat de medici și societate ca fiind o „legumă”. După mulți ani, se dovedește că el este un om complet normal și inteligent. Pofta sa de viață și împăcarea cu sine l-au ajutat să-și învingă limitele.Filmul este inspirat din fapte reale.
Duminica, 29 martie, va fi difuzata pelicula ”Baby Blues”, de Kasia Roslaniec, un film despre pierderea controlului asupra propriei vieti. ”Baby Blues”spune povestea Nataliei, o mamă de doar 17 ani, care a născut un copil pentru că asta și-a dorit, nu a fost o întâmplare.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola