Zilele filmului polonez, 27 – 30 martie

Muzeul de Artă Vizuală Galați și Institutul Polonez București au plăcerea să vă invite la Zilele Filmului Polonez, eveniment ce se va desfășura în perioada 27-30 martie.
Subtitrate în limba română, filmele proiectate în fiecare seară, la ora 18.00 sunt producții recente, ce au obținut atât nominalizări, cât și premii, la festivaluri de film poloneze și internaționale.
Zilele Filmului Polonez debutează joi, 27 martie, ora 18:00 odată cu difuzarea peliculei „80 de milioane” (2011)” in regia Waldemar Krzystek. Un film e bazat pe evenimente reale care au avut loc la Wrocław, în 1981. Cu puţin timp înainte de proclamarea legii marţiale, un grup de tineri activişti ai Solidarităţii organizează o acţiune-fulger de retragere a 80 milioane de zloţi din contul sindicatului deschis la Banca Naţională, înainte ca acesta să fie blocat. Ofiţerii Securităţii pornesc așadar pe urmele lor. Este începutul unei curse în care sunt implicați deopotrivă preoți și traficanți.
Programul pentru zilele urmatoare:
28 martie, ora 18.00„Bicicleta mea” (2012), regia Piotr Trzaskalski,
Dimineață. Włodek găsește o scrisoare din care află că soția sa l-a părăsit. Aflat în stare de șoc, acesta ajunge la spital unde este vizitat de fiul său Paweł și nepotul Maciek. Paweł este pianist, locuiește la Berlin, Maciek a venit din Anglia, unde locuiește cu mama sa. Paweł și Maciek nu mai țin legătura de ani buni. Revoltați de plecarea bunicii, ei hotărăsc să o caute și să o aducă înapoi acasă.
29 martie, ora 18.00„Joia neagră.Janek Wiśniewski a căzut” (2011), regia Antoni Krauze,
Filmul reconstruiește evenimentele tragice care au avut loc la 17 decembrie 1970, în Gdynia – protestele muncitorești în stradă, care au fost înăbușite cu brutalitate de către armată și miliție. O istorie bazată pe fapte reale despre familia lui Brunon Drywa, lucrător în portul din Gdynia, care a fost împușcat de milițieni în drum spre locul de muncă.
Evenimentul încheindu-se duminică, 30 martie, ora 18.00 cu filmul „Ziua femeii” (2012), regia Maria Sadowska,
Halina, casieră în rețeaua de magazine Motylek, visează la un trai mai bun pentru ea și fiica sa Misia. Când Halinei i se oferă șansa să devină șef de magazin, ea acceptă. Se convinge însă repede care este prețul unui venit și trai mai bun.
Intrarea este liberă și se face în limita locurilor disponibile.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola