Manifestari multiple dedicate evenimentului „Zilele Bibliotecii Județene V.A. Urechia”

Cu prilejul împlinirii a 125 ani de la inaugurarea prestigioasei instituții de cultură (11 noiembrie 1889), fondată prin donația generosului om de cultură, politician, profesor universitar, istoric și bibliofil – academicianul Vasile Alexandrescu Urechia, in perioada 9 – 15 noiembrie 2015, sunt programate o serie de manifestări, prezentări și lansări de carte, dar și întâlniri profesionale, atât la sediul central al Bibliotecii cât și la filiale. Biblioteca va fi sărbătorită timp de sapte zile prin diferite actiuni care doresc să reamintească tuturor valoarea și importanța unei clădiri ce găzduiește nu doar niște simple pagini tipărite, ci adevărate povesti de viață, un veritabil tezaur cultural.

vaurechia

„Zilele Bibliotecii Județene V.A. Urechia” debuteaza luni, 9 noiembrie, de la ora 10.00, Biblioteca Județeană, la Sediul Central, in Sala „Mihai Eminescu” va avea loc deschiderea manifestărilor, dupa care este programat un recital artistic susținut de micii artiști: Mara Medeleanu, Bianca Miron și Vlad Cacenschi, elevi ai clasei de canto muzică ușoară din cadrul Școlii de Arte, CCDJ, prof. Emilia Savu. De la ora 11.00, la Biblioteca Județeană, Filiala nr. 1 „Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru copii- se va desfasura o sesiune de informare şi formare pentru utilizatori, la care participă elevii clasei a V-a de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” însoțiți de prof.Elena Corcăcel și bibliotecar Gina Mocanu. Tot la ora 11.00, insa la Sediul Central, in Sala „Mihai Eminescu” se va desfasura un concurs tematic, Să-l cunoaştem pe Urechia, la care participă elevi ai Liceului Teoretic „Dunărea”, îndrumători: prof. Elena Panait și bibliotecar Lica Gherghe. Incepand cu ora 15.00, la Biblioteca Județeană, Sediul Central, Sala „Mihai Eminescu” este programata manifestarea Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” si Colegiul Național „Vasile Alecsandri” – un trecut comun, prin intermediul careia se va face reconstituirea istoricului celor două instituții în perioada 1890 – 1940, printr-o prezentare power-point şi concurs, la care participă elevii claselor a VI-a şi a XI-a ai Colegiului Național „V. Alecsandri”, coordonator prof. Corneliu Goldu și elevii clasei a IV-a B ai Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, coordonator prof. înv. primar Marieta Țelinoiu.Tot de la ora 15.00, Biblioteca Județeană, Sediul Central, la Compartimentul Împrumut la Domiciliu pentru Adulți se va desfasura Clubul de Scrable „Axis Libri” la care vor participă copii de la Fundația „Inimă de copil”, îndrumați de sociolog Docan Sanda, dar si alți doritori. Instructor va fi psihologul Andrei Alexandrov. In acelasi timp, la Biblioteca Județeană, Filila nr. 4 „Grigore Vieru”, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” şi Filiala nr. 4 „Grigore Vieru ii invită pe toti cei interesati la lectură, printr-o activitate de promovare a serviciilor de bibliotecă în rândul elevilor navetişti, activitate care se va desfășura la Gara CFR Călători Galați.
Marti, 10 noiembrie, manifestarile vor incepe la ora 9.30, la Biblioteca Județeană, Filiala nr. 1 „Costache Negri” cunoscuta drept Bibliotecă Municipală pentru copii, unde este programata o sesiune de informare şi formare pentru utilizatori, Primii pași în bibliotecă, la care participă preșcolarii grupei mari de la Grădinița „Sf. Stelian” însoțiți de d-na educator Elena Vlase. La ora 10.00, insa la Biblioteca Județeană, Sediul Central, in Sala „Mihai Eminescu” se va desfasura unworkshop, denumit ”Două biblioteci, un singur destin: Colegiul Național „Vasile Alecsandri”Galați – Biblioteca „V.A. Urechia” Galați”, la care participă elevii clasei a X-a F, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, coordonator prof. dr. Anton Mariana. In plus, incepand cu ora 11.00, la Biblioteca Municipală pentru copii se va desfasura o lectură publică, intitulata Ora de lectură la Bibliotecă, la care participă elevii clasei a IV-a A de la Colegiul Național „Costache Negri”, coordonați de d-na înv. Gina Trotușanu. La ora 17.00, la Biblioteca Județeană, Sediul Central, Sala „Mihai Eminescu” este programata Deschiderea festivă a programului stagiunii 2015/2016 a Clubului V.I.R.A.L.- Voluntarii Inspirați Reușesc cu Ajutorul Lecturii ! Programul cuprinde o Alocuțiune susținută de directorul Bibliotecii, prof. dr. Zanfir Ilie; Voluntariatul în bibliotecă, încotro? – sesiune de informare și dezbatere pornind de la rezultatele programului pilot „BVAU Star Voluntar” în cadrul proiectului „Raftul cu Inițiativă”, inițiat și implementat la nivel național de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, finanțat prin Fondul ONG, Granturile SEE 2009-2014, precum si Premierea celor mai merituoși voluntari din primul semestru al anului 2015.
Miercuri, 11 noiembrie, de la ora 11.00, laBiblioteca Județeană, Sediul Central, Sala „Mihai Eminescu” se va desfasura Gală festivă/aniversară- Biblioteca „V.A. Urechia” – 125 de ani de existență, dupa care se vor acorda diplome și plachete aniversare. Vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale și centrale, a instituţiilor de cultură şi educaţie, bibliotecari din Biblioteca „V.A. Urechia” şi din bibliotecile publice din judeţ precum și de la bibliotecile din țară. Invitați speciali vor fi: Ioan Vulpescu, Ministrul Culturii; ASR Principele Radu al României; IPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos; Cristian Păunescu, consilier al Guvernatorului Băncii Naționale a României; Nicolae Şt. Noica, ex-ministru al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului în perioada 1996-2000; Academicianul Constantin Gh. Marinescu; Dorin Matei, director al Revistei „Magazin Istoric”. In continuare, de ora 13.00, Biblioteca Județeană, Sediul Central, Sala „Mihai Eminescu” a pregatit o intrunirea profesională a ABR intitulata Biblioteca și provocările sale în era digitală. Incepand cu ora 15.00, la Biblioteca Județeană, Sediul Central, la Compartimentul Împrumut la Domiciliu pentru Adulți, va avea loc un atelier creativ de hand-made – „Să învățăm să păstrăm o carte”, la care participă copii de la Fundația „Inimă de copil”, îndrumător sociolog SandaDocan; elevi de la Liceul Teoretic „Dunărea”, îndrumător prof. Lica Gherghe. Totodata, de la ora 16.30, este programat Clubul de Șah „Axis Libri” care se va desfasura la Sediul Central, Compartimentul Împrumut la Domiciliu pentru Copii si la care vor participa membrii clubului, instructor Adrian Smărăndoiu. „Zilele Bibliotecii Județene V.A. Urechia” se vor incheia la ora 19.00 cu un dineu festiv.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola