Zece zile cruciale pentru soarta războiului (Adevărul)

zece zile cruciale pentru soarta razboiului adevarul

Zece zile cruciale pentru soarta războiului (Adevărul)

Generalul-locotenent (r) Ben Hodges, fostul comandant al forţelor terestre americane dislocate în Europa, prezice că următoarele 10 zile vor fi cruciale pentru soarta războiului din Ucraina, ruşii fiind în criză de timp, muniţie şi forţă de lovire.

Hodges a publicat un articol, citat de Adevărul, în care scrie că „Ruşii au probleme şi ştiu acest lucru. De aceea au cerut ajutorul Chinei şi de aceea recrutează acum sirieni”.

Fostul comandant al forţelor terestre americane dislocate în Europa consideră că „noi, Occidentul, în frunte cu SUA, trebuie să accelerăm şi să extindem sprijinul pe care îl acordăm Ucrainei. Ei au nevoie de arme şi muniţie pentru a distruge rachetele, rachetele de croazieră şi artileria cu rază lungă de acţiune care provoacă cele mai multe pagube în oraşele ucrainene, precum şi de informaţii pentru a localiza aceste sisteme şi de capacitatea de a lovi navele marinei ruseşti care lansează rachete de croazieră în oraşe-port din Marea Neagră şi Marea de Azov”.

La rândul lui, generalul român Alexandru Grumaz este de părere că ruşii nu vor putea fi ajutaţi nici de mercenarii sirieni şi nici de luptătorii ceceni aduşi recent pe câmpul de luptă.

Perspectiva unui analist economic de la Moscova asupra sancțiunilor impuse Rusiei: „De ce Occidentul pierde lupta cu acest regim? Pentru că noi trăim într-un sistem feudal” (HotNews.ro)

​Într-un interviu pentru HotNews.ro, Dmitri Potapenco, analist și autor al mai multor cărți despre economia Rusiei, vorbește pe șleau despre impactul sancțiunilor economice impuse de Occident asupra Rusiei.

Acestea vor afecta inevitabil economia Federaţiei Ruse, însă lucrurile trebuie privite din perspectiva realităţii specifice din această ţară. Rusia riscă să fie transformată în Coreea de Nord, după modelul de economie închisă, iar efectele unei inflații de 60% sau a închiderii Bursei de Valori, soldate cu pierderi de zeci de trilioane de dolari, vor fi resimţite abia spre mijlocul lunii aprilie.

Expertul a făcut o radiografie a economiei Rusiei, atât cea dinainte de război, dar și cea de acum, după sancțiunile impuse de Occident.

Florin Spătaru, ministrul economiei: În ciuda a ceea ce se întâmplă în acest moment la graniţe, România este atractivă în continuare pentru investiţiile străine (Ziarul Financiar)

Mesaje-cheie din interviul acordat ZF de ministrul Florin Spătaru:

►Discutăm măsuri precum şomajul tehnic sau kurzarbeit pentru companiile din România afectate de războiul din Ucraina.

► În ciuda a ceea ce se întâmplă în acest moment la graniţe, România este atractivă în continuare pentru investiţiile străine.

► Este o criză peste care vom trece cu siguranţă. România trebuie să fie pregătită pentru noile condiţii economice din perioada următoare la nivel european.

►Industria auto şi industria mobilei sunt cele mai afectate sectoare din economia românească de acest război.

România va avea cu sigu­ran­ţă o fabrică de semiconductoare, o in­dustrie stra­tegică de care de­pind multe alte sectoare eco­no­mice, a mai spus Florin Spătaru.

Prețul petrolului a scăzut cu 30%, dar carburanții abia s-au ieftinit. Ce se întâmplă cu prețurile la pompă (Libertatea)

Când prețul țițeiului crește pe bursele mondiale, impactul se vede imediat la pompă. Dar când scade, reducerile sunt de cele mai multe ori modice. Consultantul fiscal Emilian Duca explică de ce: „Creșterea este bruscă, dar reducerea e lentă, așa își protejează profiturile”.

Cotația țițeiului a scăzut de la 130 de dolari, nivel înregistrat săptămâna trecută, la mai puțin de 100 de dolari în acest moment, însă carburanții nu au înregistrat o ieftinire echivalentă. Prețul carburanților este acum în jur de 8 lei pe litru, deși barilul de țiței s-a ieftinit cu 30%, iar ultima oară când petrolul era la același nivel, combustibili costau în jur de 7 lei pe litru.

Consultantul fiscal Emilian Duca spune că există două motive pentru care prețurile la carburanți rămân mari chiar și după scăderi masive ale cotațiilor țițeiului:

  • Petroliștii vor să își protejeze profiturile.
  • Stocurile au fost făcute atunci când prețurile erau mari, așa că reduceri consistente de preț vor veni după epuizarea acestora.

Integral în Libertatea.

Palatul Reginei Maria din Mamaia revine la stat definitiv/ Monumentul istoric a fost vândut ilegal în 2003, la prețul unui apartament, unei firme controlate de Bittner-Petrache-Vântu (G4Media)

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție din România au decis, miercuri, că Palatul Regal din Mamaia a fost privatizat ilegal, în anul 2003, și că monumentul istoric se întoarce în patrimoniul statului român, transmite Info Sud-Est.

Decizia Curții Supreme a validat hotărârea dată de Tribunalul Constanța în anul 2020 prin care contractul de vânzare cumpărare a fost anulat.

Info Sud-Est a scris în premieră despre vânzarea Palatului Regal din Mamaia în 2014 și a militat pentru anularea contractelor de vânzare cumpărare, prin conferințe și campanii de presă de-a lungul anilor.

Abia în 2018 ministerul Culturii, condus la acea vreme de George Ivașcu, a atacat în instanță contractul prin care Vila Reginei Maria a fost privatizată în anii 2000.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola