„Zăvoiul”, proiect de educaţie ecologică, la Gradina Botanica

Vineri, 11 septembrie 2015, incepand cu ora 10.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc lansarea proiectului de educaţie ecologică „Zăvoiul”, acţiune organizată de Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Dezvoltare 2020” Galaţi şi Asociaţia „Drag de Haţeg”, alături de instituţia gazdă.

zavoi

Astfel, de săptămâna viitoare la Complexul Muzeal de Ştiintele Naturii va putea fi vizitat Zăvoiul, un spaţiu public tematic ce reconstituie o luncă inundabilă, unde vizitatorii vor interacţiona cu elementele naturale cu specific local şi pot participa la activităţile de educaţie ecologică “Zăvoi Box”. În cadrul evenimentului se vor prezenta obiectivele, activităţile derulate până în prezent în cadrul proiectului şi va fi promovat programul permanent de educaţie ecologică „Zăvoi Box”, a cărui desfăşurare va începe săptămâna viitoare. După prezentarea proiectului, se va vizita locaţia noului spaţiu verde tematic amenajat – Zăvoiul. Spaţiul tematic nou-creat va reconstitui identitatea naturală specifică întregului spaţiu urban de pe malul Dunării. Activităţile de educaţie ecologică ce se vor desfăşura în acest spaţiu – „Zăvoi Box”, vor încuraja dezvoltarea unor elemente de educaţie inter-generaţională, astfel încât generaţia în vârstă să relateze celor tineri povestea locului unde se află (locaţia actuală a Zăvoiului) unde cu mai puţin de 30 de ani exista o zonă umedă, de luncă, cu toate elementele sale specifice de floră şi vegetaţie. Proiectul „Zăvoiul” a apărut ca urmare a colaborării dintre cele mai bune proiecte ale anului 2014. Este vorba despre „Casa Vulcanilor”, realizată anul trecut la Densuş de către Voluntarii pentru Geoparc, şi „Grădina Senzorială” din cadrul Grădinii Botanice Galaţi. Cele două proiecte au fost distinse cu Premiul Spaţii Verzi, de către MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat.
Programul de vizitare al Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii este de miercuri până duminică intre orele 10:00 si 18:00.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola