Voluntarii proiectului „Gratar curat 2011” au curatat Padurea Garboavele

Asociatia MaiMultVerde si Golden Brau au demarat duminica, 17 iulie 2011, actiunile de curatenie din cadrul proiectului „Gratar Curat 2011”, printr-o actiune de responsabilizare a picnicarilor si de curatenie in Padurea Garboavele, judetul Galaţi. 30 de voluntari MaiMultVerde au transmis participantilor la picnic mesajul „Un gratar bun este un gratar curat” si au strans aproximativ 60 de saci de gunoaie.
„Gratar curat 2011” este un proiect de constientizare si responsabilizare a grataragiilor si picnicarilor derulat de Asociatia MaiMultVerde si Golden Brau. Este cunoscut faptul ca in urma activitatilor de gratar si recreere in natura raman cantitati impresionante de gunoi, iar eforturile autoritatilor si organizatiilor de mediu nu sunt suficiente pentru a pastra curate aceste zone de petrecere a timpului liber. In 2011, activitati de informare si responsabilizare, la care vor participa voluntari MaiMultVerde si reprezentanti Golden Brau, vor avea loc la Snagov (Complex Astoria), Iasi (Pădurea C.A. Rosetti), Galati (Padurea Garboavele), Braila (Padurea Lacul Sarat), Arad (Padurea Ceala), Dolj (Padurea Bucovat).
In acţiunea de curatenie din Padurea Garboavele s-au implicat 30 de voluntari galateni care au adunat 60 de saci de deseuri. Ei au impartit saci de gunoi participantilor la activitatile de recreere, le-au explicat importanta pastrarii curateniei in zonele naturale si au adunat gunoaiele lasate de acestia in urma.
„De ani de zile ecologistii ii arata cu degetul pe picnicari pentru ca lasa in urma lor munti de gunoaie. Din punct de vedere educativ, valoarea acestei strategii este nula. Nu vei schimba niciodata pe cineva daca-l vei face sa se simta inferior. Prin proiectul „Gratar curat” vrem sa ne imprietenim cu picnicarii si grataragii si sa le aratam ca lucrurile pot fi facute si altfel. Spre binele nostru, al tuturor”, a spus Dragos Bucurenci, preşedintele Asociatiei MaiMultVerde.
„Proiectul Gratar Curat este unul din putinele pentru care rezultate mai bune înseamna cifre mai mici. Ne dorim ca de la an la an sa raportam o scadere a cantitatii de deseuri adunate, cat si o imbunatatire semnificativa a aspectului si calitatii zonelor vizate de activitătile de petrecere a timpului liber. Prin programul Grătar Curat, Golden Brau doreste sa impartasească experienta berii consumate responsabil din toate punctele de vedere. Vrem sa oferim cel mai potrivit context pentru savurarea unei beri facute cu grija: un gratar curat, intr-un mediu primitor”, a declarat Ana-Maria Tasu (Muresan), Corporate Relations Manager, Heineken Romania.
Proiectul „Gratar curat 2011” se va incheia la inceputul lunii septembrie cu o cursa de plute din PET-uri la care vor participa voluntari din cele sase judete participante in proiect. Fiecare echipa, condusa de un coordonator, va construi o pluta din PET-urile adunate in cadrul actiunilor de curatenie cu care va participa la cursa organizata pe un lac din Bucuresti.
Gratar Curat este un proiect aflat la a doua editie. In anul 2010, 400 de voluntari ai Asociatiei MaiMultVerde si reprezentanti ai Golden Brau s-au implicat in actiunile de informare si responsabilizare a „grataragiilor” si au adunat 17 tone de gunoaie din zonele naturale de petrecere a timpului liber.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola