Vin bani de la Bruxelles pentru șomerii români: cursuri, locuri de muncă, sănătate

vin bani de la bruxelles pentru somerii

Comisia Europeană vine în ajutorul pieței forței de muncă din România și deblochează fonduri impresionante, care să îi ajute pe conaționalii noștri să-și găsească loc în câmpul muncii.

Conform unui anunț făcut recent de reprezentanții Executivului european, șomerii din Franţa, Germania şi România vor fi sprijiniți în găsirea unui loc de muncă.

Câți bani primesc șomerii români

În cazul țării noastre, vorbim despre o alocare de 234 de milioane de euro pentru programul operaţional „Capital uman”. Printre altele, acești bani se vor dovedi a fi de mare folos pentru şcolarizarea a 168.000 de elevi dezavantajaţi pentru a compensa orele de şcoală pierdute în timpul pandemiei.

De asemenea, autoritățile s-au gândit să folosească banii ca pe un stimulent pentru firme, astfel încât companiile românești să fie motivate să angajeze persoane care au rămas fără loc de muncă, dar care nu își mai doresc să șomeze.

Nu în ultimul rând, Comisia Europeană ne vine în ajutor și prin sprijinirea a 295 de noi întreprinderi sociale pentru persoanele din grupurile vulnerabile.

Vorbim, totodată, și despre bonusuri pentru 97.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii aflaţi în linia întâi a pandemiei.

Și Franța și Germania au primit fonduri însemnate, dedicate tot ocupării forței de muncă. Francezilor li s-au alocat încă 24 de milioane de euro, iar nemților încă 27 de milioane de euro pentru a sprijini peste 16.000 de persoane afectate în mod special de pandemie.

Țara noastră a intrat în 2022, având o rată a șomajului, ajustată sezonier, de peste 5 puncte procentuale. Astfel, numărul şomerilor în vârstă de 15-74 de ani estimat pentru luna noiembrie este de 432.000 de persoane, în creştere cu 8.000 de persoane faţă de numărul de şomeri din luna precedentă, dar în scădere faţă de luna noiembrie a anului 2020, când au fost înregistraţi 517.000 de şomeri, relevă datele publicate de INS. Astfel, numărul şomerilor în vârstă de 15-74 de ani estimat pentru luna noiembrie este de 432.000 de persoane, în creştere cu 8.000 de persoane faţă de numărul de şomeri din luna precedentă, dar în scădere faţă de luna noiembrie a anului 2020, când au fost înregistraţi 517.000 de şomeri, relevă datele publicate de INS.

Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola