„Viata de cimitir” – o piesa pe care trebuie sa o vedeti neaparat

Marti, 6 martie, ora 19:00, Rodica Popescu Bitanescu va da intalnire la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, in piesa „Viata de cimitir”! Indragita actrita revine pe scena galateana in tripla postura, ca scenarist, regizor si actor, la cererea publicului din orasul nostru, dupa ce anul trecut a jucat la Galati o alta piesa scrisa de ea, „Cinci femei de tranzitie”.
In contradicţie cu titlul, „Viata de cimitir” este o comedie romantica. Dupa ce a scris si regizat „Cinci femei de tranzitie” si „Inca-i bine”, Rodica Popescu Bitanescu a pus astfel in scena un al treilea text. Piesa este axata pe intrebari metafizice, meditatii asupra vietii si a mortii, asupra uitarii, iubirii, judecatii de dupa apoi sau evolutiei.
Unde singura certitudine ramane faptul ca suntem muritori. Ceea ce n-ar trebui sa ne intristeze. Ba din contra. Evident, personajul principal este „Moartea”. Imbracata in mov („culoarea doliului regal”), cu un raset intre straniu si ghidus, cunoscuta actrita si-a modelat personajul, transformandu-l intr-o doamna eleganta si inteleapta, dar in acelasi timp zambitoare si amuzanta, care isi indeplineste intotdeauna datoria conform „regulilor jocului”. O poveste complexa de iubire, ce transcende timpul si spatiul este cea care va face legatura intre cele două taramuri. Viii cu viii, mortii cu mortii, in schimb moartea… si cu unii, si cu altii.
Doamna in mov este prin excelenta „marea intalnire a omului”. Plina de dialoguri savuroase, piesa Rodicai Popescu Bitanescu ofera astfel „un raspuns”, dezleaga un mister – cel al „vietii de dincolo”. Spiritual si artistic. „Viaaa m-a inspirat sa scriu aceasta piesa. La finalul spectacolului, publicul o sa se întrebe care sunt de fapt viii si care sunt mortii. Este prima oara in dramaturgia contemporana romaneasca cand se ataca aceasta tema care este foarte delicata si se poate trata numai prin comedie si iubire”, a declarat cunoscuta artista. Din distributie mai fac parte: Radu Solcan, Ioana Mărcoiu, Alexandru Hasnaş, Iuliana Călinescu şi Irina Cărămizaru.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola