Vestea majoră despre a patra doză de vaccin

Cei mai influenți lideri politici ai lumii sunt de părere că ar putea fi necesară o a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului, odată cu apariția noii tulpini Omicron. Ce anunț a făcut ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach. Toți românii trebuie să știe asta. Ce ne așteaptă în următoarea perioadă.

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat, așa susțin oficialii statelor din Uniunea Europeană, iar oamenii ar putea avea nevoie de o a patra doză de vaccin anti-COVID.

Karl Lauterbacha, ministrul Sănătăţii din Germania, a precizat că nemții au comandat, deja, 80 milioane de doze de vaccin pe care Biontech îl dezvoltă special împotriva noii tulpine Omicron. Dozele de ser sunt preconizate să ajungă în Germania în primăvara anului 2022, respectiv aprilie sau mai.

Asta nu este tot. În combaterea infecției COVID, statul german s-a ocupat și procurarea a 4 milioane de doze de vaccin Novavax, un ser recent aprobat ce va ajunge în țară în ianuarie 2022, şi alte 11 milioane de doze de vaccin Valneva, care aşteaptă autorizaţia de punere pe piaţă.

În Germania, rata de vaccinare se situează în urma celor din altor state occidentale. Până-n data de marţi, 21 decembrie, 70,4% dintre locuitori au fost vaccinați cu numărul de doze recomandat pentru protecţia iniţială, iar cel puţin 32,6% dintre nemți au făcut şi doza booster.

Ce spune CEO-ul Pfizer despre a patra doză de vaccin

Albert Bourla, directorul executiv de la Pfizer, a vorbit despre necesitatea unei a patra doză de vaccin, în situația în care noua tulpină Omicron devine o reală amenințare pentru toată lumea.

CEO-ul Pfizer a asigurat populația cu privire la realizarea unui vaccin modificat special pentru a proteja organismul împotriva noii tulpini Omicron.

De asemenea, directorul executiv Albert Bourla a vorbit despre faptul că administrarea dozei booster este eficientă împotriva noii variante Omicron a coronavirusului.

„A patra doză ar putea fi necesară mult mai repede decât ne-am fi aşteptat. Am spus asta de mai multe ori. Când vom vedea datele din realitate vom spune dacă a treia doză este eficace și împotriva Omicron și pentru cât timp”, a declarat CEO-ul Pfizer Albert Bourla, pentru CNBC.

Medicul Octavian Jurma a vorbit despre categoriile de persoane care sunt protejate împotriva virusului COVID.

  • Imunitatea hibridă (infectare + schemă completă cu 2 doze) = bună => risc mic de reinfectare
  • Imunitatea după schemă completă + booster (3 doze) = bună => risc mic de infectare
  • Imunitatea după schemă completă fără boster = insuficientă (de 25x mai puțin eficientă decât față de tulpina ancestrală) => risc mare de reinfectare
  • Imunitatea după infectare = insuficientă => risc mare de reinfectare și spitalizare.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola