Veste proastă pentru sute de mii de pensionari. Vor primi pensii mai mici în ianuarie 2022

O mare parte din pensionarii din România vor avea parte de pensii mai mici în luna ianuarie. Mai precis, anumiți senori români vor primi cu 10% mai puțini bani, 330.000 de mii de oameni vor fi nevoiți să plătească din buzunar contribuția la sănătate. Anunțul oficial făcut de către autoritățile române.

Ce categorie de pensionari din România primește cu 10% mai puțini bani în 2022

Aceasta este vestea începutului de an pentru pensionarii care primesc o pensie mai mare de 4000 de lei. Seniorii din România care depășesc acest prag financiar vor primi pensii cu 10% mai mici, din ianuarie 2022, deoarece vor fi nevoiți să plătească contribuția la sănătate.

Conform celor de la Mediafax, legea a fost schimbată, prin ordonanţa de urgenţă 130/ 2021 și publicată în Monitorul Oficial pe 18 decembrie 2021, aducând anumite modificări la Codul Fiscal.

Miercuri, 5 ianuarie, Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că până la data de 15 ianuarie se va închide plata pensiilor de către lucrătorii poştali. De asemenea, PSD a implementat un pachet social care să vină în sprijinul seniorilor care au pensii extrem de mici.

„Luni am preferat să nu fiu în Bucureşti, să fiu în ţară. Am fost la sediul unei Case Teritoriale de Pensii (…) şi i-am rugat pe vechii şi noii mei colegi să îmi raporteze din 30 în 30 de minute câte Case Judeţene de Pensii mai fac viramente către Poşta Română.
Deschiderile de conturi de început de an se făcuseră, alimentările de conturi de la Casa Naţională către Casele Teritoriale se întâmplaseră în ziua respectivă, încărcarea în programul informatic al Trezoreriei de către toate Casele Judeţene se întâmplase şi aşteptam rând pe rând să mă asigur că toţi cei din ţară pot realiza viramentele către Poşta Română Teritorială, din fiecare judeţ.
Astfel, putem pune sumele respective la dispoziţia lucrătorilor poştali, încât să se înceapă virarea pensiilor către seniorii acestei ţări. Cred că aşa cum am promis, până în data de 15 se închide tot ceea ce înseamnă plata pensiilor care se livrează de către lucrătorii poştali”
, a declarat ministrul Muncii Marius Budăi la Antena 3.

Cu cât au fost majorate pensiile românilor în 2022

330.000 de pensionari din România vor plăti 10% din pensia lor contribuție la sănătate. Taloanele lor de pensii vor înfățișa o sumă mai mică, începând din ianuarie 2022. Seniorii menționați anterior se împart în două categorii:

  • 200.000 de pensionari speciali, proveniţi din structurile Ministerului de Interne, Ministerului Apărării, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe etc.
  • 130.000 de pensionari din sistemul de asigurări sociale cu pensii mai mari de 4.000 de lei pe lună.

Pensiile românilor au fost majorate, începând cu data de 1 ianuarie 2022. Suma minimă a crescut de la 800 de lei la 1000 de lei.

Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola