Veselie si culoare de…Valentine’s Day

Elevii talentaţi pot realiza diferite lucrări pentru a participa la expoziţia „Veselie şi culoare de…Valentine’s Day” organizată de Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi (CCSG) în perioada 14 – 30 februarie. La acţiune se pot înscrie elevii cu talent şi creativitate ai şcolilor şi grădiniţelor din judeţele Galaţi şi Brăila. Aceştia trebuie să realizeze lucrări în format A4 ce vor face parte din expoziţia colectivă menţionată. Una dintre condiţiile participării este ca fiecare clasă să se înscrie cu minimun zece lucrări. Lucrările trebuie trimise până în data de 12 februarie. Valentine’s Day este Ziua Îndrăgostiţilor în tradiţia occidentală, care se sărbatoreşte pe data de 14 februarie.
Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiţilor galezi. În Franţa, Valentine’s Day este cunoscut simplu drept Sfantul Valentin si este sarbatorită ca în restul ţărilor occidentale. În Danemarca şi Norvegia 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulţi oameni îşi fac timp pentru a îl petrece într-un mod romantic cu partenerul de viaţă sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.
În Suedia, este numită ziua tuturor inimilor, dar nu este o sărbătoare oficială. România a început să sărbătorească şi Valentine’s day, deşi deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradiţională. Aceasta a dus la un val de critici din partea mai multor grupuri, persoane reputate, instituţii. Organizaţia naţionalistă Noua Dreaptă condamnă sărbătorirea Valentine’s day în România ca fiind o activitate superficială, comercialistă, un kitsch importat din Occident.

Picture of Mihaela Gîdei

Mihaela Gîdei

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola