post-title Vernisajul expoziției „Pro Boholț” la Muzeul de Artă Vizuală, 1 aprilie

Vernisajul expoziției „Pro Boholț” la Muzeul de Artă Vizuală, 1 aprilie

Vernisajul expoziției „Pro Boholț” la Muzeul de Artă Vizuală, 1 aprilie

Muzeul de Artă Vizuală va găzdui pe data de 1 aprilie 2015, începând cu ora 18.00, vernisajul expoziției „Pro Boholț”, ediția a treia.

pro-boholt-muzeul-de-arta-vizuala-galati

Expoziția cuprinde lucrări realizate în timpul taberei de creație care s-a desfășurat la Boholț, Făgaraș, în 2014. Organizatorul manifestării – ing. Vasile Joanta, originar din Boholț a gândit o formulă culturală de revitalizare a acestui spațiu depopulat și în mare măsură îmbătrânit.
Lucrările expoziției „Pro Boholț” poartă semnăturile artiștilor care au participat la această tabără, pictori din Galaţi, Iaşi, Târgovişte şi Bucureşti (Liviu-Adrian Sandu, Gheorghe Miron, Raul Popa, Teodor Vişan, Mihai Coţovanu, Ioan Oratie, Corneliu Drăgan-Târgovişte). Cei șapte creatori diferiți ca expresie plastică și-au aflat la Boholț un același interes îndreptat către natură.
Vasile Joanta, organizatorul și sponsorul celor trei ediții ale taberei de creație desfășurate în satul natal, explică: „Rostul taberei de pictură și sculptură Pro Boholț este acela de a fixa într-o memorie materială, imaginea de astăzi a satului Boholț și a boholțenilor, precum și a ceea ce se mai poate vedea încă, din plămădirile trecutului său.”

Altii au citit si...