Vernisajul expoziției „Pro Boholț” la Muzeul de Artă Vizuală, 1 aprilie

Muzeul de Artă Vizuală va găzdui pe data de 1 aprilie 2015, începând cu ora 18.00, vernisajul expoziției „Pro Boholț”, ediția a treia.

Expoziția cuprinde lucrări realizate în timpul taberei de creație care s-a desfășurat la Boholț, Făgaraș, în 2014. Organizatorul manifestării – ing. Vasile Joanta, originar din Boholț a gândit o formulă culturală de revitalizare a acestui spațiu depopulat și în mare măsură îmbătrânit.
Lucrările expoziției „Pro Boholț” poartă semnăturile artiștilor care au participat la această tabără, pictori din Galaţi, Iaşi, Târgovişte şi Bucureşti (Liviu-Adrian Sandu, Gheorghe Miron, Raul Popa, Teodor Vişan, Mihai Coţovanu, Ioan Oratie, Corneliu Drăgan-Târgovişte). Cei șapte creatori diferiți ca expresie plastică și-au aflat la Boholț un același interes îndreptat către natură.
Vasile Joanta, organizatorul și sponsorul celor trei ediții ale taberei de creație desfășurate în satul natal, explică: „Rostul taberei de pictură și sculptură Pro Boholț este acela de a fixa într-o memorie materială, imaginea de astăzi a satului Boholț și a boholțenilor, precum și a ceea ce se mai poate vedea încă, din plămădirile trecutului său.”

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola