post-title Vernisajul expoziţiei „ÎNTRE DATORIE ȘI DESTIN. DINASTIA REGALĂ A ROMÂNIEI”, la Muzeul de Istorie

Vernisajul expoziţiei „ÎNTRE DATORIE ȘI DESTIN. DINASTIA REGALĂ A ROMÂNIEI”, la Muzeul de Istorie

Vernisajul expoziţiei „ÎNTRE DATORIE ȘI DESTIN. DINASTIA REGALĂ A ROMÂNIEI”, la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați vă invită, marți, 10 mai 2016, la un dublu eveniment organizat cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la preluarea tronului României de către Principele Carol de Hohenzollern – Sigmaringen.

istorie

Astfel,  la ora 14.00,este programat vernisajul expoziţiei „ÎNTRE DATORIE ȘI DESTIN. DINASTIA REGALĂ A ROMÂNIEI”. „Expoziția reflectă momente semnificative din istoria Casei Regale a României, prin intermediul fotografiilor, medaliilor și obiectelor de epocă, provenite din patrimoniul muzeului nostru și din colecțiile particulare de ziare, reviste, cărți poștale și fotografii ale domnilor Cezar Amariei și Iulian Panait”, potrivit muzeografului Mihaela Damian.
In continuare, de la ora 15.00, va avea loc o masă rotundă cu tema „CASA REGALĂ A ROMÂNIEI (1881 – 1947)”. Reprezentanții Casei Regale a României au vizitat portul comercial de la Dunăre, Galați, în numeroase rânduri: în anul 1866, Principele Carol soseşte la serbările dedicate instaurării monarhiei constituționale în România; în anul 1879, Principele Carol este însoţit de către prințul moștenitor al Norvegiei și Suediei; în anul 1906, Alteţele Regale Ferdinand şi Maria participă la jubileul Comisiei Europene a Dunării, jubileul Regimentului I Roșiori, punerea pietrei de temelie la Catedrala Ortodoxă şi inaugurarea Palatului Administrativ, sustine muzeograful Valentin Bodea.
Evenimentele se vor desfășura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Altii au citit si...