Vernisajul expoziţiei „Confesiuni”, la Muzeul de Artă Vizuală

Vineri, 18 martie, la Galaţi va avea loc, cu începere de la ora 12.30, vernisajul expoziţiei de pictură, sculptură, tapiserie „Confesiuni”, semnată de Cela Neamţu, Silvia Radu şi Maria Constantinescu. Vernisajul va avea loc în prezenţa artistelor.

Confesiuni

Cela Neamţu s-a născut pe data de 16 iulie 1941 în localitatea Piciorul lupului, judeţul Iaşi. Între 1960 –1966 a urmat cursurile Institutului „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Secţia Arta textilă iar din 1970 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. A avut numeroase expoziţii personale, a participat la Expoziţii de Artă Românească în străinătate şi la concursuri internaţionale, dar a primit şi diverse premii: 1974, Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România pentru prototip; 1978 Premiul II pentru Tapiserie oferit de Ministerul Culturii; 1984, Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România pentru Tapiserie; 1986, Diplomă de Onoare la Cvadrienala Artelor Decorative din Erfurt, Germania; 1987, Placheta la a 8-a Bienală Internaţională de Arte din Valparaiso, Chile; 2000, Medalia Mihai Eminescu; 2001, Ordinul Naţional Serviciul Credincios în Grad de Comandor; 2003, nominalizată pentru Premiul Academiei Române; 2005, Premiul de Excelenţă din partea Patronatului Naţional Român; 2006, Medalia de Aur a Salonului Artiştilor Plastici Francezi, ediţia nr. 217, Grand Palais, Paris.
Silvia Elena Radu, sculptor şi pictor român, personalitate de prim rang a artei plastice româneşti, s-a născut pe 30 iunie 1935, în satul Pătroaia, judeţul Dâmboviţa. A avut nenumărate expozi.ii personale ,i a primit mai multe premii, printre care, in 1974 – Premiul 2 pentru arta monumentală; in 1999 – Premiul Expozitiei Memorie si Proiect, in 2003 – Premiul „Prometeus Opera Omnia” al Fundatiei Anonimul, impreuna cu Vasile Gorduz. Maria Constantinescu a absolvit Universitatea de Arte, secţia pictură monumentală restaurare, la clasa prof. Costin Ioanid. Spune despre sine că este „obsedată de sticlă”, deoarece volumele şi suprafeţele transparente delimitează un „înăuntru” şi un „în afară” care invită la treceri şi la crearea de „spaţii magice”. Artista s-a bucurat de aprecierile cunoscătorilor de artă din întreaga Europă şi are lucrări de artă în muzee şi în colecţii particulare, aproape în toată lumea.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola