Vernisaj Salonul de Minerale „Feeria Cristalelor”, 9 mai

Vineri, 9 mai 2014, cu începere de la ora 11.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul celei de a V-a ediţii a Salonului de minerale „Feeria Cristalelor”, manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului vizitator fascinanta lume a mineralelor.
Timp de trei zile, în holul mare de la parterul muzeului vor fi prezentate şi oferite spre vânzare publicului o mare diveristate de bijuterii – bijuterii unicat din pietre naturale, sidef, corali, perle sau chihlimbar – pietre semipreţioase, cristale, colecţii de minerale, eşantioane minerale, minerale şlefuite, geme, fosile, produse ornamentale din piatră, obiecte decorative si ornamentele.
La manifestare vor expune colecţionari din Bucureşti, Tulcea, Baia Mare, Sângeorz-Băi, Galaţi, precum şi din Ucraina. „Expoziţia „Feeria Cristalelor”, este organizată în parteneriat cu colecţionarii şi pasionaţii de lumea minerală din România.
Salonul se doreşte a fi locul de întîlnire al profesioniştilor şi amatorilor lumii minerale, un loc al schimburilor de idei şi experienţe inedite, un loc al prezentării produselor,” a declarat muzeograf Cornelia Şuster – coordonatoarea expoziţiei. De asemenea , în zona centrală a spaţiului expoziţional din holul muzeului, se va putea admira o microexpoziţia ”Minerale şi cristale”, care va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe data de 8 iunie 2014.
Microexpoziţia evidenţiază exponate de mineralogie din patrimoniul ştiinţific al instituţiei gălăţene: flori de mină , felii din agat , miniaturi de animale din varietăţi de agat, bijuterii, etc. Pietrele provin din toate colţurile lumii: geode şi cuarţ din Brazilia, lemn silicifiat, calcedonie, flori de mină (renumitele stibine, calcite, cuarţuri) din România, opal din Australia sau malachit din Congo.
„Această manifestare a devenit o tradiţie pentru instituţia noastră. Invităm publicul să vină la muzeu pentru a admira aceste minuni ale naturii,” a adăugat Mădălin Şerban, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Trebuie spus că expoziţia „Feeria Cristalelor” este cu vânzare, vizitatorii putând achiziţiona diferite cristale sau bijuterii, confecţionate din minerale, la preţuri mai mult decât accesibile. Mineralele expuse se pot transforma uşor într-un cadou inedit pentru cei dragi.
”Feeria Cristalelor”, ediţia a V-a, se va desfăşura în perioada 9 – 11 mai 2014. Microexpoziţia „Minerale şi cristale” va rămâne deschisă pentru vizitare până pe 8 iunie 2014.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola