Cauta
Adauga
Sign In

“Vânzătorul de vise” o nouă premieră la Dramatic

Sâmbătă, 14 martie şi duminică, 15 martie, începând cu ora 19.oo, Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galaţi prezintă cea de-a patra premieră a stagiunii 2014–2015 şi anume “Vânzătorul de vise”, o adaptare realizată de regizorul Eugen Făt după piesa Portugalia de Zoltan Egressy şi scenariul filmului The Star Maker, în regia lui Giuseppe Tornatore.

vanzatorul de vise premiera la dramatic galati

Din distribuţia piesei fac parte: Gabriel Constantinescu, Petrică Păpuşă, Ion Moldoveanu, Flavia Călin, Vlad Ajder, Răzvan Clopoţel, Mihaela Lecca-Gorea, Elena Ghinea, Ana Maria Ciucanu, Lică Dănilă şi Ştefan Forir. Adaptarea şi regia artistică îi aparţin lui Eugen Făt.
Acţiunea piesei se petrece în Irgács, sat din Ungaria zilelor noastre, în care preoţii şi poliţiştii trec o dată la două săptămâni şi în care să fi văzut vreodată capitala e un titlu de glorie, spaţiul în care umanitatea îşi poate comunica zbaterile şi frustrările fiind cârciuma. Aici, spectatorul poate urmări de sus viermuiala unor personaje simple, ca şi când ar ridica un bolovan şi s-ar uita cu milă şi surpriză la insectele năuce adăpostite dedesubt. Un cârciumar cu dor de ducă, un poliţist dat afară din slujbă, fata bună la toate din cârciumă care visează o iubire mare, un fost taximetrist la Budapesta întors cu coada între picioare, un beţiv monosilabic, o beţivă exuberantă şi un preot cu silă de viaţă îşi consumă într-un relativ echilibru neîmplinirile vibrând colorat şi zgomotos, fiecare cu o idee nedefinită despre cum viaţa ar putea fi minunată. Ordinea lor este spulberată de un călător venit  „din altă lume?, un şarlatan ce se dă drept creator de stele, fugind de nevastă, de Budapesta şi de propriile neîmpliniri, care crede şi el, ca toată lumea, că „fericirea e altundeva decât eşti?. Acesta poposeşte în cârciuma din Irgács şi dă peste cap vieţile tuturor. În dezordinea produsă, cineva îşi pierde minţile, cineva renunţă la vise, un prost omoară din cauza unui idiot, unul plânge, altul zice că-i mai bine aşa.
“Vânzătorul de vise” este o comedie despre renunţare, despre o altă viaţă cu alte reguli, despre ispită şi, nu în ultimul rând, iubire. “Am adaptat două texte pentru a reuşi să creez pe scenă o poveste puternică şi răscolitoare. Scenariul filmului “The star maker” aduce o lume simplă cu oameni simpli care iubesc pasional şi sincer, ceea ce se pliază foarte bine pe povestea “Portugalia”. Adaptarea făcută de mine amplifică comicul şi adânceşte dramaticul. Se cântă live la pian, chitară şi voce, ceea ce subliniază încă odată talentul şi performanţele de care sunt capabili actorii noştri gălăţeni” a declarat Eugen Făt. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 18.90 lei.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
Publicitate: Marketerio
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola