Cauta
Adauga
Sign In

Va fi infiintata Asociatia Judeteana de Stiintele Naturii

poster AJSNG 2013Conferinţa de constituire a Asociaţiei Judeţene de Ştiinţele Naturii Galaţi (AJSNG) va avea loc vineri, 5 aprilie, începând cu ora 17.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Scopul acesteia este de a implica tinerii în activităţi practice şi educative de cunoaştere a fenomenelor naturii şi de protecţie a mediului. Această Asociaţie a luat fiinţă la iniţiativa directorului general al instituţiei, Emil Strungă şi va reuni nu mai puţini 61 de specilişti din diferite domenii ale ştiinţei. „Cred era necesară înfiinţarea unei asemenea asociaţii aici la Galaţi pentru a reuni specialişti din toate domeniile ştiinţei. Va fi o modalitate prin care vom colabora în interesul ştiinţei şi pentru a transmite mai departe tinerei generaţii pasiunea şi interesul pentru ştiinţă”, ne-a explicat Emil Strungă.
La eveniment va fi desemnat un preşedinte interimar şi un comitet de iniţiativă pentru redactarea statutului Asociaţiei. De asemenea, va fi propus şi un program lunar de conferinţe, organizate în ultima zi de vineri a fiecărei luni. În prima şedinţă de după constituire va fi ales preşedintele, comitetul de conducere şi va fi adoptat statutul AJSNG.
În cadrul Asociaţiei vor activa mai multe cluburi practice, pentru studenţi şi elevi, pe mai multe domenii de activitate, precum: biologie, ecologie, biochimie, biofizică, horticultură, astronomie şi acvaristică.
Tot vineri, cu o oră înainte de conferinţă, va avea loc şi vernisajul unei expoziţii de instrumente optice “O lentilă, un univers”, menită să reprezinte o adevărată lecţie de istorie a utilizării instrumentelor optice. Cei prezenţi vor putea admira 15 astfel de obiecte – ocheane, lunete, microscoape, stereo-microscoape, aparate de fotografiat, lupe şi binocluri, din patrimoniul Muzeului de Istorie.
„Este o expoziţie care vine să prezinte publicului instrumentele folosite în munca lor de oamenii de ştiinţă în activităţile de cercetare. Sunt doar instrumente foarte vechi, nu de ultimă generaţie, prin care vrem să arătăm cu ce au reuşit mulţi specialişti să-şi aducă de-a lungul timpului contribuţii însemnate în domeniul ştiinţelor naturii”, a declarat Emil Strungă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.
Expoziţia „O lentilă – un Univers” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi în perioada 5 – 19 aprilie 2013.

poster-Instr-Optice-2013

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
Publicitate: Marketerio
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola