O nouă creștere de prețuri în România. Urmează scumpiri în construcţii şi comerţul cu amănuntul

urmeaza scumpiri in constructii si comertul cu amanuntul

O nouă veste rea pentru români a fost dată astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Într-o perioadă în care ne confruntăm cu scumpiri de preț la utilități, combustibil sau alimente, iată că un nou val de prețuri majorate se va înregistra și în domeniul construcțiilor. Managerii estimează o creştere moderată și în cadrul activităţii în comerţul cu amănuntul.

Prețuri mai mari în construcţii şi comerţul cu amănuntul

„Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, indică datele publicate de INS.

În plus, conform estimărilor din luna august 2022, în activitatea de construcţii urmează să se înregistreze pentru următoarele trei luni o oarecare stabilitate a volumului producţiei, astfel că managerii estimează și o stabilitate a numărului de salariaţi. Însă preţurile lucrărilor de construcţii vor crește accentuat până în luma octombrie a acestui an.

Și în sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice. Astfel că se va înregistra o oarecare creștere în volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale, iar angajatorii spun că se așteaptă ca pentru următoarele trei luni să existe o creştere moderată a numărului de salariaţi.

UE spune că prețurile majorate la combustibil nu au legătură cu sancțiunile impuse Rusiei

În cadrul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni, liderii Uniunii Europene au decis să reducă cu până la 90% importurile de petrol din Rusia până la finalul lui 2022, asta după ce au reuşit să elimine opoziţia Ungariei faţă de cele mai dure măsuri impuse Moscovei de la invadarea Ucrainei. Decizia drastică a dus la creșterea prețului petrolului, însă UE respinge acuzațiile că sancțiunile au dus la această situație.

În urmă cu scurt timp, UE a respins acuzațiile conform cărora interzicerea petrolului rusesc crește prețurile globale și injectează perturbări suplimentare pe o piață energetică deja imprevizibilă.

„Este complet fals. Prețul petrolului a început să crească cu o lună înainte de război, a fost cauzat de război. A atins apogeul de la începutul războiului. Și de când am adoptat sancțiuni și de când am interzis exporturile de petrol din Rusia, prețul petrolului a scăzut”, a spus Josep Borrell, șeful diplomației europene.


Citiți articolul original pe impact.ro

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola