Cauta
Adauga
Sign In

Uniunea Europeana vrea sa promoveze “calculatoarele verzi”

Uniunea Europeana vrea sa promoveze “calculatoarele verzi”

Uniunea Europeană vrea să reducă consumul de energie al calculatoarelor şi în acest sens a  demarat un proiect ce are la baza un microcip.
Proiectul a fost intitulat “Euroclod  şi are ca obiectiv reducerea consumului de energie a serverelor tip “cloud”. O astfel de reţea poate cuprinde până la câteva mii de computere şi are un consum uriaş de energie electrică – echivalentul a peste 40.000 de locuinţe. Aceste reţele sunt folosite în special de Facebook, Gmail sau de aplicaţii pentru telefoanele mobile.
Proiectul Eurclod vrea să revoluţioneze funcţionarea centrelor de date
În cadrul Proiectului Euroclod a fost creat un microcip ce practic reduce consumul de energie al microprocesoarelor. Acest microcip funcţiona până acum doar pe telefoanele mobile, dar graţie noilor cercetări, s-a descoperit că acest microcip poate fi adaptat şi pentru computere.
Rezultatele sunt unele uimitoare. Un server echipat cu un astfel de cip consumă de zece ori mai puţină energie electrică. Astfel, echiparea centrelor de date cu acest cip va reduce consumul de electricitate cu aproximativ 90%.
“Necesarul de energie de astăzi al centrelor de date nu poate fi suportat pe termen lung. Cipul realizat de Eurocloud este dedicat rezolvarii acestei probleme a consumului de energie”, a declarat, conform Green Report, vicepreşedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes.
Sprijin financiar consistent de la Uniunea Europeană
Pentru acest proiect Uniunea Europeană are prevăzut un buget de 5,4 milioane de euro, din care 3,3 au fost alocaţi deja în perioada 2010 – 2012. Până acum, la proiectul Eurocloud au participat specilişti din mai multe state, precum Elveţia, Belgia, Marea Britanie, Finlanda şi Cipru.
Conform unui raport al Comisiei Europene, organizaţiile care vor adopta “calculatoarele verzi” îşi vor reduce costurile de producţie cu până la 20%. De asemenea, această metodă este considerată a fi cea mai eficientă şi se presupune că astfel va  fi relansată şi economia bătrânului continent. De aceea, în lipsa unor alte acţiuni similare, s-a considerat esenţială intervenţia Uniunii Europene în cadrul acestui proiect. Potrivit primelor estimări, este de aşteptat ca prin Euroclod să se economisească miliarde de euro la nivel european.
“Cloud computingul este o tehnologie care va revoluționa economia noastră. În absenţa unor măsuri la nivelul UE, vom rămâne blocaţi în bastioane naţionale şi vom rata şansa de a obţine beneficii economice în valoare de miliarde de euro”, a mai completat Neelie Kroes.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola