Se întâmplă în lume: Ungurii sunt întrebați dacă mai vor sancțiuni împotriva Rusiei. Chestionarele sunt trimise prin poștă și conțin răspunsuri sugerate

pritenii putin si orban

Premierul maghiar Viktor Orban îi întreabă pe unguri, prin intermediul unui chestionar cu 7 întrebări trimis prin poștă, dacă mai vor sau nu sancțiuni împotriva Rusiei. Locuitorii pot răspunde și online, până la începutul lunii decembrie.

Premierul susține că este o „consultare națională”, dar guvernul sugerează răspunsul prin texte aparent explicative care însoțesc întrebările.

Analiștii politici îl consideră un fel de referendum pe care Viktor Orban îl face ca să arate că ungurii sunt de partea lui și împotriva sancțiunilor impuse de Occident împotriva Rusiei.

Potrivit unui sondaj al YouGov, în Ungaria și Turcia există cel mai scăzut sprijin pentru noi sancțiuni.

Angajați ai Guvernului Ungariei au început să pună în cutii poștale din toată țara plicuri cu formularul de „consultare națională”.

Cele șapte întrebări sunt legate de principalele subiecte care leagă Ungaria de Rusia: petrol, gaz și energie nucleară.

Există și un punct despre un potențial val de imigrație, care ar porni de la criza alimentară. Această criză ar fi generată de sancțiunile occidentale, potrivit Guvernului Orban.

„Ne-au promis că sancțiunile îi vor afecta pe ruși mai mult decât pe noi. Nu știm exact câte probleme sunt pentru ruși, dar pentru noi sunt multe, asta e sigur. Ne-au spus că sunt sancțiuni serioase. Nu sunt. Ne-au promis că ne vor apropia de finalul războiului. În schimb, situația s-a agravat. Poate este ceva greșit și ar trebui să-i întrebăm pe prietenii americani: ce se întâmplă aici, dragi prieteni? Cine are de câștigat?”, a declarat premierul Viktor Orban, citat de Digi 24.

Viktor Orban nu este la primul referendum de acest fel. În 2017, el a organizat o consultare populară împotriva lui George Soros.

Iată cele șapte întrebări din chestionarul de acum:

1. Bruxelles-ul a decis să introducă sancțiuni petroliere

După izbucnirea războiului, s-a convenit încă de la început că sancțiunile împotriva Rusiei nu vor acoperi energia. Cu toate acestea, în iunie, la Bruxelles, reprezentanții au decis să interzică importul de petrol și produse petroliere din Rusia. Ungaria s-a zbătut să obțină o scutire, deoarece ar fi fost nevoie de mulți ani și de sute de miliarde de forinți pentru a înlocui țițeiul rusesc. În cazul Ungariei, un embargo petrolier ar duce la probleme grave de aprovizionare și ar reprezenta o povară uriașă pentru economie.

Întrebarea: Sunteți de acord cu sancțiunile petroliere de la Bruxelles?

2. Sancțiunile ar urma să fie extinse și la livrările de gaz

Liderii de la Bruxelles vor să extindă sancțiunile și la livrările de gaze. Economia europeană este semnificativ dependentă de gazul rusesc (dependența Ungariei este de 85%). Perspectiva sancțiunilor în privința gazelor a adus la creșteri ale prețurilor la energie mai mari decât atunci când a izbucnit războiul. Consecințele sunt deja grave. Facturile la utilități au crescut la niveluri record în întreaga Europă. Rusia amenință să întrerupă livrările de gaze, ca răspuns la sancțiuni. Acest lucru pune în pericol încălzirea apartamentelor și funcționarea economiei europene.

Sunteți de acord cu sancțiunea pentru livrările de gaz?

3. Sancțiunile de la Bruxelles se aplică și în cazul materiilor prime

Bruxelles-ul a interzis, de asemenea, importul de combustibili solizi (cum ar fi cărbunele) din Rusia. O interdicție se aplică și pentru oțel și lemn, iar ei vor să o extindă și la alte materii prime. Măsura a dus la creșterea prețurilor, ceea ce a sporit și mai mult povara asupra familiilor. Ca urmare a crizei energetice, Europa are nevoie de o cantitate mai mare de combustibil solid decât înainte și nu își poate acoperi nevoile din producția proprie.

Sunteți de acord cu sancțiunile privind materiile prime?

4. Sancțiunile ar urma să fie extinse și la elementele de combustibil nuclear

Parlamentul European și mai multe state membre doresc să extindă sancțiunile și la combustibilul nuclear. Centralele nucleare joacă un rol cheie în aprovizionarea cu energie electrică a Europei. O parte semnificativă dintre acestea funcționează cu materiale combustibile rusești, care nu pot fi înlocuite pe termen scurt, din cauza condițiilor tehnice. Prin urmare, dacă sancțiunile ar fi extinse și la combustibilul nuclear, ar amenința aprovizionarea stabilă cu energie electrică și ar duce la explozia prețurilor.

Sunteți de acord cu sancțiunile privind combustibilul nuclear?

5. Extinderea centralei nucleare de la Paks se află, de asemenea, în vizorul politicii de sancțiuni

Centrala nucleară de la Paks (oraș din sudul Ungariei, pe malul drept al Dunării, unde se află singura centrală nucleară din această țară, care asigură peste 40% din necesarul de electricitate al Ungariei – n.r.) este garanția ieftinirii energiei electrice în Ungaria. Aceasta este în curs de extindere cu ajutorul companiilor rusești. Unii doresc ca sancțiunile nucleare să se refere și la extinderea centralei nucleare de la Paks. Potrivit Parlamentului European și unor partide de opoziție, ar trebui să se pună capăt cooperării pentru dezvoltare cu companiile rusești. Suspendarea extinderii ar putea duce la noi creșteri de prețuri și la întreruperi ale aprovizionării.

Sunteți de acord cu faptul că investiția de la Paks ar trebui să fie, de asemenea, acoperită de sancțiuni?

6. Politica de sancțiuni afectează și turismul

Sancțiunile aduc prejudicii și turismului european, care oricum nu se află într-o situație ușoară în perioada post-pandemică. Din cauza restricțiilor de intrare, numărul turiștilor din Rusia a scăzut semnificativ. Măsura afectează și Ungaria, mai ales dacă ne gândim că numărul persoanelor care sosesc din străinătate este încă sub nivelul dinainte de pandemie. Este un sector care oferă locuri de muncă pentru sute de mii de oameni din țara noastră.

Sunteți de acord cu sancțiunea care restricționează turismul?

7. Sancțiunile vor crește prețurile alimentelor și ar putea duce la un nou val de imigrație

Sancțiunile au, de asemenea, un impact grav asupra aprovizionării cu alimente. Creșterea prețului la gaz crește foarte mult costurile producției agricole, iar sancțiunile se extind și la anumite componente ale îngrășămintelor. Creșterea prețurilor la alimente în țările în curs de dezvoltare crește riscul de foamete. Acest lucru va duce la valuri și mai mari de migrație și va crește presiunea asupra granițelor Europei.

Sunteți de acord cu sancțiunile care determină creșterea prețurilor la alimente?

Potrivit hirado.hu, este pentru a 12-a oară când guvernul se adresează celor 8 milioane de cetățeni sub această formă.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola