Un nou proiect al Fundaţiei „Inimă de Copil”

Fundaţia „Inimă de Copil” va lansa joi, 3 decembrie 2015, de la ora 10.00, la Biblioteca „V.A. Urechia“, proiectul „SES-Susţinere Economică şi Socială pentru persoane vulnerabile”, care are ca obiectiv principal facilitarea accesului pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile şi promovarea unei societăţi incluzive şi coezive în scopul asigurării bunăstării cetăţenilor.

sigla atelier

Proiectul unui mic atelier unde persoane vulnerabile aveau ore de terapie ocupaţională începând din 2005, a devenit acum unitatea protejată autorizată „Ateliere cu Suflet”. Ca structură de economie socială atelierul susţine şi va oferi locuri de muncă pentru persoane din grupurile vulnerabile – persoane cu dizabilităţi, femei în situaţie de risc, întreţinătorii unor familii monoparentale, tineri ce au părăsit instituţiile. În total sunt susţinute 18 noi locuri de muncă. În cadrul proiectului peste 60 persoane au beneficiat, de asemenea, de informare şi consiliere pentru orientarea profesională iar 15 persoane au avut şansa până la acest moment a obţinerii unei calificări profesionale.

3

Planul de dezvoltare al atelierului include mai multe direcţii şi linii de dezvoltare. Prima, care continuă de altfel activităţile anterioare, este cea de realizare de produse unicat pictate pe sticlă, lucrate manual, accesorii decorative, bijuterii, felicitări. A doua direcţie o reprezintă organizarea unui atelier de croitorie şi broderie în care vor fi executate sacoşe din pânză pictate sau brodate, diferite obiecte şi accesorii vestimentare unicate, iar cea de a treia va presupune partea de atelier în care se vor personaliza obiecte prin gravură laser. Pentru comercializarea produselor şi în mediul virtual în curând „Ateliere cu Suflet” va avea şi un magazin online. În cadrul proiectului beneficiarii vor fi implicaţi şi ei activ în evenimente de promovare a economiei sociale. Până la acest moment atelierul are programate în luna decembrie peste 20 de oportunităţi de prezentare a produselor sale, atât în Galaţi cât şi în ţară. Fondurile obţinute din vânzarea produselor sunt direcţionate către susţinerea atelierului şi a locurilor de muncă. „Ceea ce ne-am propus este dezvoltarea Atelierului şi oferirea de noi locuri de muncă persoanelor vulnerabile, susţinerea acestora şi transformarea lui într-o afacere socială sustenabilă”, susţine Valentina Manolescu, Manager întreprindere socială „Ateliere cu Suflet”.
Fundaţia „Inimă de Copil” a fost înfiinţată în decembrie 1996, de un grup de voluntari din Galaţi, România. Programele fundaţiei se adresează copiilor şi familiilor în dificultate îmbunătăţind calitatea vieţii lor. Serviciile sociale oferite previn abandonul şcolar, oferă terapie şi recuperare pentru copii cu dizabilităţi, integrare socială pentru tineri şi familii. În cei 19 ani de activitate, peste 15.000 de copii, tineri, familii în dificultate au beneficiat de activităţile organizaţiei.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola