Turneul Internaţional Enescu Experience, la Teatrul Muzical

Joi, 7 mai 2015, incepand cu ora 19.00, in sala teatrului Muzical Nae Leonard, violonistul Alexandru Tomescu alături de celebrul pianist rus Eduard Kunz, va sustine un concert simfonic dedicat memoriei marelui muzician român George Enescu.

„Turneul International Stradivarius – Enescu Experience”- 2015 este dedicat memoriei marelui muzician român George Enescu- la 60 ani de la moartea artistului.  Programul este o integrală ENESCU, în Premieră Națională, interpretată de Violonistul Alexandru Tomescu și pianistul rus Eduard Kunz. Totodată, Turneul Internațional Stradivarius este dedicat unei cauze sociale și de interes public – RESTAURAREA Casei Enescu de la Mihăileni- Botoșani și transformarea într-un centru cultural și muzical internațional. Alexandru Tomescu este omul pentru care muzica nu are limite: capabil să abordeze cele mai grele partituri în concerte-maraton, în turnee de zeci de oraşe, violonistul se bucură de o apreciere unanimă din partea publicului.
Drumul lui în muzică a început odată cu lecţiile de vioară primite de la mama sa, prof. Mihaela Tomescu şi a continuat apoi cu studii îndrumate de maestrul Ştefan Gheorghiu în România şi de Tibor Varga, Eduard Schmieder, Igor Oistrach, Ruggiero Ricci şi Herman Krebbers în străinătate. Pregătirea excepţională de care s-a bucurat i-a adus premii la cele mai prestigioase concursuri de vioară: Marguerite Long – Jacques Thibaud (Paris, Franţa), Paganini (Genova, Italia), George Enescu (Bucureşti, România), Sarasate (Pamplona, Spania), Kloster Schöntal (Germania).
Eduard Kunz s-a născut în oraşul Omsk din Siberia, a studiat pianul cu Mihail Hohlov la Şcoala Specială Gnessin pentru copii supradotaţi din Moscova şi mai apoi cu Andrei Diev la Conservatorul National de Muzica „Piotr Ilici Ceaikovski” de la Moscova. A obţinut diploma de masterat cu distincţie şi medalie de aur pentru performanţele sale, la Royal Northern College of Music, profesori fiindu-i Norma Fisher şi regretatul Mark Ray. Inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine, Eduard Kunz a colaborat deja cu numeroase orchestre europene de renume.
Pretul unui biletele la acest concert variaza intre 54 lei, pret intreg, si 32,40lei,  pret redus pentru pensionari, elevi si studenti.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola