post-title Turneu Omul Cu Sobolani @ Zodiar, 5 noiembrie

Turneu Omul Cu Sobolani @ Zodiar, 5 noiembrie

Turneu Omul Cu Sobolani @ Zodiar, 5 noiembrie

Sambata, 8 octombrie, OCS a plecat in turneu odata cu ocazia lansarii noului lor album „Retro”. „Retro” e o colectie de piese romanesti mai vechi si mai noi, reinterpretate in maniera Omul cu Sobolani.
Turneul va poposi si la Galati in Zodiar pe 5 noiembrie.
Albumul contine 6 cantece:
Mondial – De va veni la tine vantul
Rosu si Negru – Pseudofabula
Phoenix – Lasa, lasa
Mircea Baniciu – Tristeti provinciale
Alexandru Andries – Cea mai frumoasa zi
Valeriu Sterian – Anotimpuri
Alegerea pieselor de pe albumul RETRO a fost subiectiva si strict personala, spun cei de la OCS:
„Am ales ce muzica ne-a placut din acea perioada si am cantat piesele cum am stiut noi mai bine. Nu e vreun demers academic sau vreo judecata de valoare. E doar un „multumim” respectuos pentru cativa oameni mari, care ne-au inspirat. Nu trebuie sa fii vreu geniu ca sa-ti dai seama ca un Alexandru Andries, un Mircea Baniciu sau Phoenix nu se vor mai intampla prea curand in muzica din Romania. Pe domnii de mai sus suntem norocosi sa-i avem. Si n-avem voie sa-i uitam. Au meritat aplauzele publicului lor de atunci si merita in continuare aplauzele publicului nostru mai tanar de acum!”
„Am lucrat la piese gandindu-ne la cum le-am fi cantat daca erau cantecele noastre. Dupa 7 albume si mai bine de 13 ani de cantat, simteam nevoia de o provocare. Ceva din care sa invatam mai multe despre noi. Nu cred ca am fi reusit sa cantam piesele de pe RETRO in variantele lor originale. N-ai cum sa fii Covaci, Baniciu sau Andries. Ai doar luxul de incerca sa fii tu insuti.”
„Aceste cantece n-au fost in Billboardul american dar sunt in inimile noastre si asta e cel mai important. E minunat sa descoperi ca muzica buna isi pastreaza sufletul si naivitatea chiar si dupa zeci de ani de la aparitie.”

Altii au citit si...