La inceputul lunii octombrie, Luna Amară, împreună cu A&A Records, au lansat un nou material discografic, intitulat „Pietre În Alb”. Albumul conţine 13 piese, 9 în română şi 4 în engleză, a fost înregistrat la Luna Recording Studio (inginer de sunet Oliver Vegh) şi este mixat de producătorul britanic Adam Whittaker. Turneul de promovare al acestui album conţine 15 date, dintre acestea, pentru noi, cea mai importanta este data de 18 noiembrie cand turneul poposeste la Galati in Zodiar.
Luna Amară este cea mai complexă şi mai controversată apariţie muzicală a scenei rock româneşti din anii 2000 încoace. Cenzurată din cauza opiniilor politice tranşante, cu un clip pe TV atunci când încă nu exista un album, prezentă la toate festivalurile importante, o noutate absolută prin integrarea sunetului de trompetă într-un sound alternative, Luna Amară şi-a format un public al său, un public care vrea să înţeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult.
Formaţia a început în 1999, însă de abia în 2004 apare albumul de debut „Asfalt” (Rebel Music/ Roton). În acelaşi an, trupa apare pe prima pagină a mai multor cotidiene naţionale, datorită unor probleme de cenzură ivite la Cluj, Bacău şi Alba-Iulia, dar şi datorită unei interpretări pline de semnificaţii politice la Stufstock Vama Veche, în direct la TVR1. De la debutul discografic şi până în prezent, Luna Amară a cântat în deschiderea formaţiilor Faith No More, HIM, Apocalyptica, Amorphis, Paradise Lost, Clawfinger, Toy Dolls, construindu-şi experienţa necesară abordării unor astfel de concerte. Şi-a făcut debutul internaţional la festivalul de la Sziget, în 2005. A cântat în Germania, Olanda, Franţa, Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova. Al doilea album, „Loc Lipsă” (Roton/R.U.L.), a beneficiat de cel mai lung turneu de cluburi din istoria rock-ului românesc, cu peste 35 de date pe parcursul a doar trei luni. În tot acest timp, Luna Amară s-a implicat activ în campania „Salvaţi Roşia Montană!”, cei doi solişti au găsit timp să scrie şi poezie iar Mihnea chiar să publice două cărţi, „No Future” şi „Mânia.Ro”.
În 2007 şi 2008, Luna Amară a susţinut peste 50 de concerte, a cântat pe scenele marilor festivaluri româneşti de gen (Stufstock, FânFest, Peninsula, Coke Live, etc.) şi a fost invitată pentru a doua oară la Sziget.
În 2009, formaţia a lansat un nou album, „Don’t Let Your Dreams Fall Asleep, susţinut de un turneu de promovare în 18 oraşe.
În 2010, după o primă jumătate de an plină de concerte, Luna Amară are onoarea de a deschide ultima zi a Sonisphere/Tuborg Green Fest Romania, urcând pe aceeaşi scenă cu Anathema, Stone Sour, Alice In Chains şi Rammstein.
Pe 2 octombrie 2010, Luna Amară a deschis concertul Ozzy Osbourne de la Bucureşti, concert care a marcat începutul unui turneu aniversar de 10 ani, cu 18 date.
În 2011, formaţia a intrat în studio şi a înregistrat un nou album. În luna august, a urcat pe aceeaşi scenă cu Deftones, în cadrul Alternative Summer Day, dar şi cu Iggy Pop, la festivalul Peninsula.”
Turneu Luna Amara – „Pietre In Alb”, Zodiar, 18 noiembrie
Altii au citit si...

Concert Jinjer@Zodiar, 17 martie
In cadrul turneului The Madness Tour 2013, organizat de Cavalleria Events, trupa Jinjer se opreste si la Galati pe data de 17 martie in Zodiar, avandu-i ca invitati pe UN NU. Fiind una dintre tinerele sperante ale scenei de metal din Ucraina, Jinjer au avut o ascensiune rapida in preferintele publicului. Ultimul Ep, intitulat “Inhale. Do not Breathe” a imbogatit soundul trupei cu influente de progresiv , bucurandu-se apoi de o primire foarte buna din partea presei si a publicului. Pentru cei nefamiliarizati cu trupa, Jinjer fac parte din miscarea New Wave of Hardcore, un exemplu bun fiind videoclipul Scissors ce poate fi vazut mai jos. [youtube http://www.youtube.com/watch?v=DZ_WDLA9i7c]

Galele Culturii si Patrimoniului Galatean, la a II-a editie
Publicul gălăţean e invitat la cea de-a II-a ediţie a Galelor Culturii şi Patrimoniului Gălăţean, un eveniment organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, ce va avea loc miercuri, începând cu pra 18.00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Galele Culturii Gălăţene se vor bucura de prezenţa secretarului de stat al Ministerului Culturii, precum şi de cea a celorlalţi reprezentanţi ai Direcţiilor pentru cultură din ţară. „Patrimoniul cultural, sub toate formele lui de existenţă: imobil, mobil, imaterial, trebuie protejat, îmbogăţit şi pus în valoare. Toate acestea nu ar fi cu putinţă fără aportul nostru, în general, dar mai cu seamă, fără sprijinul unor oameni dedicaţi, singuri sau constituiţi în diferite organizaţii. Efortul acestora merită răsplătit şi de aceea Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi îi aduce în atenţia publicului, prin organizarea ediţiei a II-a a Galelor Culturii şi Patrimoniului Gălăţean”, se arată în comunicatul emis presei. La eveniment, intrarea este liberă.

„Moto Craciun-eala”, concert caritabil la Scena, 21 decembrie
Asa cum ne-am obisnuit, motociclistii din Galati continua traditia anilor anteriori si in ceea ce priveste organizarea actiunii „Mos Craciun vine cu motocicleta si anul acesta”. Asadar, va asteptam pe toti (motociclisti sau nu) sambata 21 decembrie orele 20.00, in Scena la „Moto Craciun-eala”- un concert caritabil sustinut de formatiile Over, Daily News Band si Hippy. In cadrul acestui eveniment va avea loc o licitatie a unor piese, accesorii, consumabile moto, aduse de participanti. Intrarea: tu hotarasti cat valoreaza un zambet de copil! Contributiile voastre vor ajuta copiii din centrele de plasament din Galati. Acest eveniment este organizat de Seawolves Probe Chapter Galati, sustinut de Rock FM si Scena.

Expoziţia „Monde intérieur”, pe 18 martie, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi
Miercuri, 18 martie, începând cu ora 18.00, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi va găzdui vernisajul expoziţiei „Monde intérieur”, care aduce pe simeze, direct de la Paris, pictură de Rodica Costianu şi Fu Site. Expoziţia prezentată de cei doi artişti din Paris, pictoriţa româncă Rodica Costianu şi pictorul de origine chineză Fu Site, va fi deschisă până la sfarşitul lunii martie. Despre opera celor doi tineri artişti vor vorbi, la vernisaj, Marius Tiţa, publicist de artă, Mariana Tomozei Cocoş, critic de artă şi muzeograf, şi Eduard Constandache, curator şi muzeograf. Criticul Marius Tiţa consideră că este vorba despre unul dintre cele mai importante evenimente de artă contemporană ale anului, expoziţia de la Muzeul de artă vizuală din Galaţi fiind susţinută de doi artişti aflaţi în plină impunere pe scena internaţională. Rodica Costianu este născută la Galaţi şi s-a stabilit în Franţa unde a putut să se dedice artei. A cunoscut bucuria recunoaşterii şi a simezelor de rezonanţă, continuă căutările în descompunerea formelor şi interogarea straturilor profunde. Fu Site este născut în China şi a venit în Franţa pentru studii de pictură. S-a impus prin viziunea sa care adaugă detaliului figurativ o atmosferă de introspecţie şi transcedenţă.

Arta animaţiei, sărbătorită la Teatrul Gulliver
La Teatrul de Păpuși „Gulliver” se anunță două zile aniversare pline de joc şi creativitate. Astfel, duminică, 20 martie, în peste 80 de țări, este sărbătorită Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, la inițiativa Asociaţiei Internaţionale de Teatru pentru Copii şi Tineret (ASSITEJ), organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1965. România este una dintre ţările fondatoare ale ASSITEJ şi organizează, în fiecare an, diverse acţiuni cu scopul de a evidenţia importanţa actului teatral în dezvoltarea personalităţii copiilor şi tinerilor de pretutindeni. Cu acest prilej, Teatrul de Păpuși “Gulliver” îi invită pe cei mici duminica aceasta, începând cu ora 10.30, la spectacolul “Jack și fasolea fermecată”, după un basm englezesc. În „Jack şi fasolea fermecată” arta animaţiei, jocul actoricesc şi tehnica modernă se îmbină sugestiv, oferind un spectacol inedit şi plin de culoare. Scenografa Daniela Dragulescu reuşeşte să îmbine foarte bine lumea feerică a basmului şi pe cea a scenei, iar regizorul Daniel Stanciu dă viaţă şi vivacitate unor personaje care fac deliciul copiilor. Ceea ce învaţă cei mici de la Jack este faptul că, pentru a-şi asuma destinul, este nevoie de implicare, iar dacă nu-şi pierd simţul umorului şi imaginaţia, totul devine o bucurie. Din distribuţíe fac parte actorii Vlad Ajder, […]

Manifestări dedicate Zilei de 1 Mai, in Parcul Rizer
Toti gălățenii sunt invitati la un spectacol complex de divertisment, muzică și dans pentru toate vârstele, găzduit cu ocazia zilei de 1 Mai, de Parcul ”Rizer”. În premieră, anul acesta iubitorii de film vor avea posibilitatea de a viziona una dintre cele mai noi și interesante pelicule românești, ”De ce eu?”, producție 2015, în regia lui Tudor Giurgiu. Programul manifestărilor de 1 Mai incepe la ora 17.00 , cand Teatru de păpuși va prezenta povestea ”Fata babei și fata moșneagului”. La 17.40 este programat un spectacol de magie cu magicianul Ciufulici, iar in intervalul 18.00 – 18.30 va avea loc un concert de muzică și dans popular susținut de Ansamblul ”Ciobănașul”. In continuare, cei prezenti se vor putea bucura, incepand cu ora 18.30, de un show hip-hop prezentat de catre Trupa ”III Queens”. De la ora 18.40 si pana la 19.40 va fi prezentat un concert MAXIM. Ulterior, incepand cu ora 19.45 Talisman va sustine timp de o ora un concert menit sa aduca numai zambete pe chipul gălăţenilor. În premieră, anul acesta iubitorii de film vor avea posibilitatea de a viziona una dintre cele mai noi și interesante pelicule românești, ”De ce eu?”, producție 2015, în regia lui Tudor […]