Turneu Luna Amara – „Pietre In Alb”, Zodiar, 18 noiembrie

La inceputul lunii octombrie, Luna Amară, împreună cu A&A Records, au lansat un nou material discografic, intitulat „Pietre În Alb”. Albumul conţine 13 piese, 9 în română şi 4 în engleză, a fost înregistrat la Luna Recording Studio (inginer de sunet Oliver Vegh) şi este mixat de producătorul britanic Adam Whittaker. Turneul de promovare al acestui album conţine 15 date, dintre acestea, pentru noi, cea mai importanta este data de 18 noiembrie cand turneul poposeste la Galati in Zodiar.
Luna Amară este cea mai complexă şi mai controversată apariţie muzicală a scenei rock româneşti din anii 2000 încoace. Cenzurată din cauza opiniilor politice tranşante, cu un clip pe TV atunci când încă nu exista un album, prezentă la toate festivalurile importante, o noutate absolută prin integrarea sunetului de trompetă într-un sound alternative, Luna Amară şi-a format un public al său, un public care vrea să înţeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult.
Formaţia a început în 1999, însă de abia în 2004 apare albumul de debut „Asfalt” (Rebel Music/ Roton). În acelaşi an, trupa apare pe prima pagină a mai multor cotidiene naţionale, datorită unor probleme de cenzură ivite la Cluj, Bacău şi Alba-Iulia, dar şi datorită unei interpretări pline de semnificaţii politice la Stufstock Vama Veche, în direct la TVR1. De la debutul discografic şi până în prezent, Luna Amară a cântat în deschiderea formaţiilor Faith No More, HIM, Apocalyptica, Amorphis, Paradise Lost, Clawfinger, Toy Dolls, construindu-şi experienţa necesară abordării unor astfel de concerte. Şi-a făcut debutul internaţional la festivalul de la Sziget, în 2005. A cântat în Germania, Olanda, Franţa, Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova. Al doilea album, „Loc Lipsă” (Roton/R.U.L.), a beneficiat de cel mai lung turneu de cluburi din istoria rock-ului românesc, cu peste 35 de date pe parcursul a doar trei luni. În tot acest timp, Luna Amară s-a implicat activ în campania „Salvaţi Roşia Montană!”, cei doi solişti au găsit timp să scrie şi poezie iar Mihnea chiar să publice două cărţi, „No Future” şi „Mânia.Ro”.
În 2007 şi 2008, Luna Amară a susţinut peste 50 de concerte, a cântat pe scenele marilor festivaluri româneşti de gen (Stufstock, FânFest, Peninsula, Coke Live, etc.) şi a fost invitată pentru a doua oară la Sziget.
În 2009, formaţia a lansat un nou album, „Don’t Let Your Dreams Fall Asleep, susţinut de un turneu de promovare în 18 oraşe.
În 2010, după o primă jumătate de an plină de concerte, Luna Amară are onoarea de a deschide ultima zi a Sonisphere/Tuborg Green Fest Romania, urcând pe aceeaşi scenă cu Anathema, Stone Sour, Alice In Chains şi Rammstein.
Pe 2 octombrie 2010, Luna Amară a deschis concertul Ozzy Osbourne de la Bucureşti, concert care a marcat începutul unui turneu aniversar de 10 ani, cu 18 date.
În 2011, formaţia a intrat în studio şi a înregistrat un nou album. În luna august, a urcat pe aceeaşi scenă cu Deftones, în cadrul Alternative Summer Day, dar şi cu Iggy Pop, la festivalul Peninsula.”

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola