Trei evenimente, intr-o singura zi – expozitie, festival de muzica populara si festival de epigrame

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ) va ţine în priză gălăţenii în acest sfârşit de săptămână deoarece a atins performanţa de a organiza trei mari evenimente într-o singură zi – vineri vor avea loc expoziţia de fotografie semnată de artişti chinezi „China Photo Network Online”, Festivalul-concurs Euroregional de Muzică Populară pentru Copii şi Tineri Interpreţi „Perla Dunării” şi Festivalul de Epigrame „Umor la mila 80”.
O bucăţică din fotografia chineză, la Galaţi
Primul eveniment este expoziţia de fotografie, care va avea loc la sediul Centrului Cultural şi va debuta la ora 12.00, un eveniment organizat în colaborare cu Fotoclubul „Dunărea de Jos”, Asociaţia „Euro Art” din Oradea şi asociaţia fotografilor din China, care a dat şi numele expoziţiei „China Photo Network Online”. Vor expune 9 artişti fotografi chinezi care au semnat lucrări deosebite ce merită vizitate.
„Vor fi aproximativ 100 de imagini alb negru şi color. Pasionaţii de fotografie vor avea prilejul să vadă cum se scrie cu lumina, vor vedea nişte tehnici deosebite de lucru, mai puţin folosite la noi. Tema este una generală şi vizitatorii vor vedea foarte multe imagini alb-negru, iar cunoscătorii vor constata că fotografiile sunt realizate pe film, chiar în zilele noastre, prin metoda clasică a developării, nu cea digitală, care se foloseşte acum. Cine face fotografie pe film este un artist fotograf adevărat, deoarece trebuie să aibă cunoştinţe de fizică şi chimie fotografică”, a spus Nicolae Sburlan, preşedintele Fotoclubului „Dunărea de Jos”.
„Perla Dunării”, plină de surprize
Mai târziu, la ora 16.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului „Perla Dunării”, o acţiune care, conform spuselor directorului CCDJ, Sergiu Dumitrescu, îşi propune să reînvie tradiţia şi este convins că, în scurt timp, concursul nu va mai fi unul euroregional, ci unul naţional. La Festival vor participa 25 de concurenţi (13 la categoria 6-11 ani şi 12 la categoria 12-18 ani) din Galaţi, Tulcea, Brăila şi Republica Moldova.
Festivalul de epigrame, aduce umorul în rime la Galați
Tot vineri, dar începând cu ora 19.00, va avea loc la sediul CCDJ Festivalul de Epigrame, care va reuni nu mai puţin de 59 de epigramişti din ţară, din Republica Moldova sau Italia ce se vor întrece în rime şi umor. Conform spuselor lui Ion Moraru, preşedintele clubului umoriştilor „Verva”, în cadrul Festivalului va avea loc şi lansarea cărţii „Cvadriga cu pegAşi”, un regal epigramatic. Acţiunea continuă şi sâmbătă, la Casa Armatei, la ora 14.00.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola