Top 6 mituri despre celulită

Surplusul de kilograme înseamnă grăsime, iar celulita este tot grăsime, dar una urâtă. Celulita nu ţine atât de greutate, cât şi de echilibrul de masă musculară şi de localizarea particulară a depozitelor de grăsime.

Prin urmare, afirmaţia cum că „Celulita înseamnă grăsime” este adevărată. Există persoane supraponderale care au grăsimea distribuită în mod uniform pe şolduri, coapse, fese, fără ca aceasta să aibă aspectul neplăcut de „coajă de portocală”.

Fumatul agravează celulita. Într-adevăr nicotina scade circulaţia sangvină şi drenajul limfatic de la nivelul pielii şi favorizează celulita.

Ne scapă cura de slăbire de celulită? Cura de slăbire nu „arde” celulita de pe coapse, ci mai degrabă grăsimea din obraji şi sâni. Mai mult de atât, cura de slăbire nu are un efect benefic asupra celulitei, deoarece cu cît este mai drastică, cu atît se pierde mai multă masă musculară şi apă în detrimentul grăsimilor.

Zonele cu celulită sunt mai reci la atingere. Aşa este. Şi asta pentru că o bună vascularizare presupune şi o temperatură ridicată, toate procesele de metabolism şi schimbările de substanţe dintre celule făcându-se cu eliberare de căldură. Cu cât temperatura zonei este mai scăzută, cu atât gradul celulitei este mai ridicat.

Există mai multe tipuri de celulită în schimb: este cea adipoasă, prezentă pe abdomen, coapse şi şolduri; cea apoasă, rezentă pe coapse, gambe şi braţe – acest tip fiind privilegiul persoanelor slabe; mixtă ce este localizată difuz, peste tot; şi fibroasă aflată pe coapse şi genunchi. Aceasta este o celulită veche, impregnantă în ţesuturi, care dă o culoare violacee pielii şi doare uşor la palpare.

Şi femeile slabe pot avea celulită – o piele deshidratată şi lipsită de tonus lasă automat să se vadă modelul de „sălteluţă” al adipocitelor, în special pe şolduri, fese şi coapse, independent de statusul onderal al persoanei.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola