The Mono Jacks @ Scena, sambata 20 octombrie

Scena va da motive serioase de iesit in oras. Motive Indie Rock si Alternative prin concertul celor de la The Mono Jacks de sambata, 20 octombrie.
The Mono Jacks s-au format in 2008, la initiativa lui Doru Trascau de la AB4. In 2012, The Mono Jacks sunt: Doru Trascau (voce, chitara), Florin Vasile (chitara, voce), Dorian Cazacu (tobe) si Alex Tomescu (bas).

Abordarea lor muzicala descinde din curentul alternative-indie rock consacrat in Statele Unite de trupa Interpol. Liniile de chitara topesc tensiunea compozitiilor, transmitand o caldura ce evoca ceva din sound-ul trupelor Snow Patrol, Editors sau chiar White Lies. Cine ii asculta pentru prima oara descopera compozitii mature, intense, transpuse live cu multa energie si eleganta de patru instrumentisti foarte talentati.

Dupa mai bine de un an de munca in sala de repetitii si concerte in cluburile bucurestene, The Mono Jacks au fost pregatiti sa intre in studio. Inregistrarile ce s-au desfasurat in doua sesiuni pe parcursul anului 2010 s-au concretizat in albumul de debut al trupei „Now In Stereo”. Single-urile precum „Maria”, „Come Back Girl” sau „Push The Pedal” au facut ca trupa sa devina una dintre cele mai importante si apreciate din pesisajul autohton al rockului alternative.

Anul 2011 aduce un nou material discografic in carierea trupei – EP-ul „Fortunes”. Numele discului ilustreaza procesul in care materialul a prins viata in studio: patru piese („four tunes”) – inregistrate in doar doua zile – care reusesc sa surprinda si povestea trupei care in acel an a batut drumurile Romaniei, Ungariei si Serbiei pentru a canta pe unele din cele mai importante scene: Sziget Festival, EXIT Festival, Ursus Evolution sau in deschiderea concertului Suede.

Aflati in punctul in care majoritatea trupelor fac alegeri ce le vor defini cariera mai tarziu, cele patru “ravae” contin trimiteri autobiografice („Go Daddy”), experiente personale si, in acelasi timp, universale („Woman”), portrete de un realism amuzant („Modernis”), toate filtrate insa prin prisma unei introspectii lucide, aproape abisale („Gandurile”). Liantul dintre cele patru piese ramane acea melancolie asumata – si uneori reprimata – care a devenit amprenta materialelor discografice The Mono Jacks.

Cel mai nou single, „Gandurile” este una dintre primele doua compozitii The Mono Jacks cu versuri in limba romana, si totodata una dintre cele mai dramatice piese din cariera trupei ce s-a conturat in timpul unei repetitii tensionate, dovedind inca o data ca anumite stari conflictuale pot fi benefice pentru procesul de creatie.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola