Scena va da motive serioase de iesit in oras. Motive Indie Rock si Alternative prin concertul celor de la The Mono Jacks de sambata, 20 octombrie.
The Mono Jacks s-au format in 2008, la initiativa lui Doru Trascau de la AB4. In 2012, The Mono Jacks sunt: Doru Trascau (voce, chitara), Florin Vasile (chitara, voce), Dorian Cazacu (tobe) si Alex Tomescu (bas).
Abordarea lor muzicala descinde din curentul alternative-indie rock consacrat in Statele Unite de trupa Interpol. Liniile de chitara topesc tensiunea compozitiilor, transmitand o caldura ce evoca ceva din sound-ul trupelor Snow Patrol, Editors sau chiar White Lies. Cine ii asculta pentru prima oara descopera compozitii mature, intense, transpuse live cu multa energie si eleganta de patru instrumentisti foarte talentati.
Dupa mai bine de un an de munca in sala de repetitii si concerte in cluburile bucurestene, The Mono Jacks au fost pregatiti sa intre in studio. Inregistrarile ce s-au desfasurat in doua sesiuni pe parcursul anului 2010 s-au concretizat in albumul de debut al trupei „Now In Stereo”. Single-urile precum „Maria”, „Come Back Girl” sau „Push The Pedal” au facut ca trupa sa devina una dintre cele mai importante si apreciate din pesisajul autohton al rockului alternative.
Anul 2011 aduce un nou material discografic in carierea trupei – EP-ul „Fortunes”. Numele discului ilustreaza procesul in care materialul a prins viata in studio: patru piese („four tunes”) – inregistrate in doar doua zile – care reusesc sa surprinda si povestea trupei care in acel an a batut drumurile Romaniei, Ungariei si Serbiei pentru a canta pe unele din cele mai importante scene: Sziget Festival, EXIT Festival, Ursus Evolution sau in deschiderea concertului Suede.
Aflati in punctul in care majoritatea trupelor fac alegeri ce le vor defini cariera mai tarziu, cele patru “ravae” contin trimiteri autobiografice („Go Daddy”), experiente personale si, in acelasi timp, universale („Woman”), portrete de un realism amuzant („Modernis”), toate filtrate insa prin prisma unei introspectii lucide, aproape abisale („Gandurile”). Liantul dintre cele patru piese ramane acea melancolie asumata – si uneori reprimata – care a devenit amprenta materialelor discografice The Mono Jacks.
Cel mai nou single, „Gandurile” este una dintre primele doua compozitii The Mono Jacks cu versuri in limba romana, si totodata una dintre cele mai dramatice piese din cariera trupei ce s-a conturat in timpul unei repetitii tensionate, dovedind inca o data ca anumite stari conflictuale pot fi benefice pentru procesul de creatie.
The Mono Jacks @ Scena, sambata 20 octombrie
Altii au citit si...

Expoziţie temporară „Albinele şi noi”, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii
Începând cu data de 3 aprilie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va putea fi vizitată expoziţia temporară „Albinele şi noi”, care este un prim modul expoziţional dintr-un proiect mai amplu ce se va desăşura pe durata a cinci ani. „Albinele, cu viaţa şi activitatea lor socială minunat organizate, reprezintă permanent o lecţie vie de educare şi îndemn la hărnicie, un exemplu de dăruire în folosul societăţii. Vizitatorii pot afla câteva aspecte legate de viaţa şi activitatea albinelor prin intermediul informaţiilor riguros selectate, a materialelor tridimensionale, a desenelor grafice, a unui stup educativ alcătuit din trei rame cu faguri şi albine naturalizate şi a câtorva mostre de produse apicole”, a declarat muzeografa Olga Mormocea, coordonatoarea expoziţiei. De asemenea, pe lângă partea educativă a expoziţiei, se doreşte transmiterea către vizitatori a unui mesaj important despre rolul binefăcător al consumului de produse apicole pentru alimentaţia şi sănătatea oamenilor. Expoziţia „Albinele şi noi” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe data de 18 mai 2015. Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă) Similare Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
„Duelul viorilor”, la Teatrul Dramatic
Puteți fi martori ai unui eveniment rar – „Duelul viorilor”, unde cele mai faimoase viori ale lumii vor fi pionii principali ai uneia dintre cele mai controversate dispute a istoriei muzicii clasice. Spectacolul poate fi urmărit în data de 12 septembrie la sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, începând cu ora 19.00. Evenimentul este organizat deRadio România Cultural şi Accendo iar de Cultură a Sindicatelor Galați şi Teatrul Dramatic sunt parteneri culturali pe Galați. Violoniștii Liviu Prunaru (Stradivarius) și Gabriel Croitoru (Guarneri) au acceptapt provocarea de a demonstra care vioară merită să câștige. Cei doi dueliști vor fi urmăriți îndeaproape de pianistul Horia Mihail care se va asigura că regulile sunt respectate, conform prevederilor Code Duello. De asemenea, violoniștii vor fi și acompaniați de pianist. Astfel, sunteți invitați să fiți martori ai unui duel istoric, la finalul căruia se va stabili cine este cel mai mare lutier. În urmă cu un an a avut loc primul duel în care nu a fost declarat niciun câștigător, decizia fiind una incertă. De aici a pornit ideea duelului de anul acesta. Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru se vor întrece din nou, fiind arbtrați de Horia Mihail. Turneul din 2012 cuprinde nouă orașe, cu trei […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Festivalul Internațional de Folclor „Doina Covurluiului”
Gălățenii vor avea parte, în perioada 14-19 august, de nu mai puțin de șase seri de folclor, la Festivalul Internațional de Folclor „Doina Covurluiului” care are loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul, ajuns la a VII-a ediție, este organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” și va reuni participanți din țări precum România, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, Bosnia-Herțegovina, Grecia, Italia, Macedonia, Slovacia, Turcia și Ucraina. Astfel, începând cu ora 19.30, vă veți bucura, în fiecare seară, de spectacole de folclor de calitate. Intrarea este liberă. Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă) Similare Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Concertul Taxi din Scena – distracția și muzică bună, ingredientele unui spectacol de excepție
Formația Taxi a dat tonul la distracție sâmbătă, în clubul Scena, oferind gălățenilor veniți în număr mare la concert, o seară de excepție. Veselie, muzică bună și show incendiar au fost ingredientele de bază ale nopții care au făcut ca cele peste 100 de persoane din public să danseze, să cânte și să ofere ropote de aplauze cântec după cântec. Membrii formației au urcat pe scenă puțin după ora 22, concertul fiind deschis în forță cu un instrumental intens. După cum ne-a obișnuit, Dan Teodorescu, solistul formației Taxi, este un one-man show care reușește cu succes să tină spectatorii în priză – atât doamnele, cât și domnii. De asemenea, acesta s-a făcut plăcut prin intermediul glumelor dintre melodii, care au stârnit hohote de râs puternice. Din playlist nu au lipsit melodiile cele mai cunoscute și iubite ale trupei, care au făcut ravagii în rândul publicului: „Stelele care cad”, „Te văd în toate femeile”, „Câinele comunitar”, „Caută-mă”, „Nonstop”, „Cele două cuvinte” și, bineînțeles, nici „Ești iubibilă”. Concertul a fost unul atât de reușit, încât membrii formației Taxi au urcat pe scenă, de trei ori, la cererea publicului exprimată prin intermediul avalanșelor de aplauze și prin fluerăturile puternice. Partajează asta:Clic pentru a […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Fundaţia „Inimă de Copil” inaugurează o cameră senzorială
Fundaţia „Inimă de Copil” marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi prin inaugurarea camerei senzoriale amenajată cu sprijinul ING Bank prin proiectul „Împreună pentru viitorul lor” şi a unui nou serviciu, Terapia Vojta, în cadrul Centrului multifuncţional de recuperare şi reabilitare pentru copii cu întârzieri în dezvoltare şi dizabilităţi. Astfel, joi, 3 decembrie, de la ora 10.00, la Biblioteca Franceză „Eugene Ionesco”, din strada Basarabiei nr. 14, Galaţi, va avea loc inaugurarea camerei senzoriale, iar vineri, 4 decembrie, de la ora 10.00, la sediul Centrului, cei interesaţi sunt invitaţi pentru prezentarea detaliată a serviciilor oferite sesiuni demonstrativede terapie şi vizitarea camerei senzoriale. Programele terapeutice desfăşurate în interiorul camerei senzoriale includ jocuri speciale de dezvoltare pentru copii cu dificultăţi de învăţare, copii cu comportament dificil, copii cu autism, cu deficienţe neuropsihice şi copii autoagresivi. Dezvoltarea senzorială – auz, văz, gust, miros şi atingere – coordonarea oculo-motorie, corelarea cauză-efect, dezvoltarea limbajului, auto-controlul şi controlul asupra mediului, relaxarea, sunt stimulate, iar abilitatea de relaţionare a copilului cu lumea din jur sporeşte. Camera senzorială este un mediu în care activităţile stimulative şi experienţele sunt utilizate pentru a creste conştienţa şi comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorări severe senzoriale sau probleme neurologice. Tot în cadrul […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

DANUBIAN SALSA FESTIVAL – 12-14 IUNIE, 2015 GALATI
„DANUBIAN SALSA FESTIVAL” – o sărbătoare, o poveste despre pasiune, senzualitate, dragoste, bucuria de a trăi frumos, cu emoţii pozitive şi zâmbet, pe chipuri şi în suflete. 12-14 IUNIE 2015 Sueño Dance Galați vă anunță cu bucurie că va deschide porțile celei de a 2-a ediții a DANUBIAN SALSA FESTIVAL Galați – România! Locația desfășurării evenimentului este Complexul Music Arena și Restaurant „Ambasador” Galați, unde dispunem de peste 1500mp de parchet, 4 săli în care se vor ține în jur de 45 de workshop-uri, 3 săli de party pentru iubitorii de salsa, bachata – kizomba și salsa cubana, toate într-un decor deosebit! Continuăm tradiția primei ediții și aducem, din nou, pe scena din Romania invitați de renume mondial din Italia, Franta, Cuba, Grecia, Bulgaria, Chile, Argentina, Polonia, Spania, Mexic, Suedia etc., care vor fi amfitrionii unor workshop-uri de cel mai inalt nivel, protagoniștii unor show-uri incendiare! De asemenea, ne face o deosebită plăcere să avem alături de noi toate școlile de dans din Romania, și… în ultimul rând, dar cel mai important: Danubian Salsa Festival înseamnă 3 zile și 3 nopți de distracție garantată pe ritmuri latino! Pentru ultima seară a festivalului vă invităm să vă bucurați și să participați […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)