Test PCR obligatoriu la intrarea în România și carantină pentru persoanele nevaccinate. (HotNews.ro)

Test PCR obligatoriu la intrarea în România și carantină pentru persoanele nevaccinate. Primele măsuri anunțate după confirmarea a două cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron a virusului (HotNews.ro)

Persoanele care intră în România din statele din afara Uniunii Europene – inclusiv cele vaccinate anti-COVID – vor avea obligația să prezinte, la intrarea în România, un test PCR obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinați vor intra automat în carantină timp de 10 zile. Persoanele care vin din țările UE – nu și cele vaccinate – trebuie să prezinte test PCR făcut cu 72 de ore înaintea călătoriei, iar cele nevaccinate vor intra, de asemenea, în carantină. De asemenea, în România va fi implementat Passenger Locator Form (PLF). Măsurile au fost decise de autorități în contextul în care în România au fost confirmate primele două cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron a SARS-CoV2, anunță HotNews.ro.

Deciziile au fost luate duminică, într-o ședință convocată la guvern de către premierul Nicolae Ciucă, la care au luat parte ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful DSU, Raed Arafat, și directorul CNSCBT, Adriana Pistol.

Măsura privind obligativitatea prezentării unui test PCR negativ COVID la sosirea în România va intra în vigoare în două-trei zile, astfel încât oamenii să poată fi informați despre acestă decizie, a spus ministrul Sănătății. În cazul copiilor, cel puțin pentru cei care vin din statele UE, nu va fi necesar testul PCR la intrarea în țară dacă au vârsta sub 12 ani.

Passenger Locator Form (PLF) – folosit pentru călătoria în mai multe state europene – va intra în vigoare în România din 20 decembrie și va trebui completat de toate persoanele care vin în țara noastră, indiferent de statul din care provin.

Trei întrebări din CV-ul lui Adrian Câciu, noul ministru de finanţe (Ziarul Financiar)

Adrian Câciu, noul ministru de finanţe al PSD, este aparent un economist necunoscut cu o susţinere foarte mare. Consilier pe probleme economice al PSD, Adrian Câciu face parte din „elita economiştilor PSD“, alături de Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naţionale, care este „consilierul de taină“ al partidului. Înainte să fie numit ministru de Finanţe, Adrian Câciu a fost, timp de un an, consilierul personal al primarului din Buzău, oraşul din care provine liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Adrian Câciu, 47 de ani, noul ministru al finanţelor din partea PSD, lucrează de 20 de ani în instituţii publice şi nu are experienţă în managementul oamenilor sau al bugetelor şi nici experienţă politică.

Cu un traseu profesional ieşit din comun, în care trecerea de la o funcţie la alta nu indică neapărat o promovare, Adrian Câciu a atins „apogeul“ în carieră – înainte să fie ministru – ca director de cabinet al unui secretar de stat din Ministerul Agriculturii, condus la acea vreme de Petre Daea. De-a lungul anilor, el a „jonglat“ între joburi la Ministerul Agriculturii şi la Agenţia Domeniilor Statului.

CV-ul noului ministru al finanţelor ridică însă şi câteva semne de întrebare:

1. Ce facultate a terminat Adrian Câciu?

2. Este omul lui Ciolacu?

3. De cât timp colaborează cu PSD?

„Participant la elaborarea a trei programe de guvernare ale PSD (inclusiv cel prezent). Specializat în analiza macroeconomică şi politica fiscal-bugetară, autor a peste 600 de articole de specialitate”, arată descrierea din CV-ului lui Adrian Câciu. De cât timp colaborează cu PSD dacă a fost implicat în trei programe de guvernare, având în vedere că rolul de consilier al PSD este, în CV, trecut doar din noiembrie 2020 încoace? Şi unde sunt publicate cele „600 de articole de specialitate“, având în vedere că pe blogul său sunt 150 de articole (10 articole pe pagină x 15 pagini)?

Mai multe despre subiect în Ziarul Financiar.

Citiți articolul original pe RFI

Picture of Maria Rares

Maria Rares

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola