Targ de Sanatate in comuna Munteni

Sambata, 10 octombrie 2015, locuitorii comunei Munteni din judeţul Galaţi, vor beneficia, pentru a doua oară în acest an, de analize gratuite oferite în cadrul Târgului de Sănătate desfăşurat în comună.

sanatate

Evenimentul face parte dintr-o campanie mai amplă de promovare a sănătăţii individuale desfăşurată de Fundaţia Romtens la nivelul a 19 comunităţi rurale din Regiunile Centru, Sud-Est şi Sud-Muntenia. Obiectivul major al acestei campanii îl reprezintă creşterea nivelului de informare şi de conştientizare a membrilor comunităţilor rurale cu privire la impactul pe care stilul de viaţă îl poate avea asupra stării de sănătate. Adoptarea unui stil de viaţă sănătos, eliminarea factorilor de risc şi monitorizarea unor parametri de evaluare a sănătăţii reprezintă elemente cheie ce pot conduce la îmbunătăţirea stării individuale de sănătate.
În cadrul evenimentului, echipa de cadre medicale voluntare, formată dintr-un medic de familie şi două asistente medicale, va efectua pentru locuitorii din comuna Munteni, dar şi din comunele limitrofe, analize de sânge pentru stabilirea valorii glicemiei, colesterolului şi trigliceridelor. Rezultatele acestor analize vor fi oferite pe loc şi interpretate de medicul de familie prezent care va oferi, în funcţie de acestea, informaţii şi sfaturi privind starea de sănătate. Totodată, participanţii la Târgul de Sănătate vor beneficia şi de evaluări neinvazive ce constau în măsurarea tensiunii arteriale, înălţimii şi greutăţii.
Prin campania de promovare a sănătăţii pe care o desfăşoară, Fundaţia Romtens îşi doreşte să contribuie într-un mod eficient la educarea populaţiei din mediul rural cu privire la adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Astfel, paralel cu oferirea de analizele gratuite, organizatorii desfăşoară, în cadrul evenimentului, şi activităţi de informare-educare. Acestea constau în distribuirea, în rândul participanţilor, de materiale scrise cu informaţii utile privind anumite boli şi afecţiuni (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, diabetul), dar şi igiena personală.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola