Vineri, 24 mai 2013, incepand cu ora 23:00, Kintar va mixa în Divino. Alături de el va fi prezent la butoane şi Kivu.
Jonatan Tesei este omul din spatele KINTAR. El a fost născut în 1983 în Buenos Aires, Argentina. Primii pași în muzică i-a luat în 2001, pe când avea 18 ani si un mare vis în minte: să arate lumii muzica sa unică și distinctivă.
Astăzi KINTAR este unul dintre DJ-ii si producatorii Progessive de top din întreaga lume. Cu mai mult de 60 de single-uri și 3 albume (Serendipity, Carpe Diem și Kismet) lansate, putem spune că Jonatan are un loc pe scena mondială a muzicii electronice. El pune muzică la nivel mondial în țări ca Aruba, Argentina, Bulgaria, Columbia, Egipt, Grecia, Ungaria, Indonezia, Liban, România, Rusia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Turcia și Uruguay. De asemenea, mulți artiști din medii diferite susțin muzica lui, cum ar fi Paul Oakenfold, Matt Darey, Gareth Emery, Hernan Cattaneo, John 00 Flemming, Nick Warren, Armin Van Bureen, Andy Moor, Moshic, Stan Kolev, și mulți alții.
În plus, Jonatan a fondat label-ul SUDAM: ca a doua parte a visului său imens. El a vrut să-l împărtășească cu prietenii și sute de artiști … astfel, a devenit și visul multora sa facă parte din acest label. Astăzi SUDAM este o echipa mare, care lucrează din greu ca o comunitate de artiști ca sa arate stiluri diferite de muzică lumii, cum ar fi Progressive, House, Trance, Tribal, Break, Downbeat, Soundtracks.
Ceva care iese în evidență la KINTAR este sunetul său etnic și mistic, care se ascunde în spatele stilul său Progressive … creând o atmosferă incredibilă și ușor de recunoscut pe ringul de dans … Această caracteristică este motivul care îl face să aibă atât de mulți adepți în întreaga lume.
Summer Club Reopening @ Divino, invitat special Kintar
Altii au citit si...

„Un evantai – accesoriu al eleganţei feminine” – exponatul lunii martie la Muzeul „Casa Cuza Vodă”
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi derulează şi în acest an, în cadrul Programului de valorificare a patrimoniului cultural naţional, proiectul expoziţional Exponatul lunii, proiect care vizează prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din colecţiile instituţiei. În luna martie, vizitatorii pot admira la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, exponatul lunii: „Un evantai – accesoriu al eleganţei feminine”. Delicatul accesoriu vestimentar, realizat de un atelier occidental, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi folosit de doamnele din familia Negri, impresionează prin frumuseţea modelului şi duce cu gândul la poveşti cu şi despre domnişoarele şi doamnele de altădată”, afirmă muzeograf dr. Elena Ingrid Bahamat. Reper emblematic pentru modă, pentru eleganţă în accepţia ei feminină de ieri, uneori de azi şi poate că şi de mâine, exponatul „Un evantai – accesoriu al eleganţei feminine”, poate fi vizitat în perioada 2 – 31 martie 2016, de miercuri până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.

Geamantanul cu poeme, la cafeneaua Fani
În cadrul proiectului Seri culturale, va fi organizată miercuri, 27 noiembrie, începând cu ora 17.30, la cafeneaua artiştilor „La Fani”, o nouă ediţie a evenimentului „Poezie… la Fani” – geamantanul cu poeme şi alte texte. Acţiunea e organizată de Asociaţia „C.I.R.C.U.I.T”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Atelierele de creaţie ale poetei Angela Baciu. La întâlnire cei prezenţi se vor delecta cu poezie, cafea bună şi prietenie. În cadrul acesteia vor avea loc lecturi publice cu invitaţii Andreea Violeta Bobe, Vali Crăciun şi Daniela Lăcrămioara Capotă. De asemenea, şi actorul Vlad Vasiliu, invitatul permanent al acţiunii, va recita din creaţiile invitaţilor. Moderatorul evenimentului va fi Angela Baciu. Intrarea este liberă.

Vernisajul expoziției „Pro Boholț” la Muzeul de Artă Vizuală, 1 aprilie
Muzeul de Artă Vizuală va găzdui pe data de 1 aprilie 2015, începând cu ora 18.00, vernisajul expoziției „Pro Boholț”, ediția a treia. Expoziția cuprinde lucrări realizate în timpul taberei de creație care s-a desfășurat la Boholț, Făgaraș, în 2014. Organizatorul manifestării – ing. Vasile Joanta, originar din Boholț a gândit o formulă culturală de revitalizare a acestui spațiu depopulat și în mare măsură îmbătrânit. Lucrările expoziției „Pro Boholț” poartă semnăturile artiștilor care au participat la această tabără, pictori din Galaţi, Iaşi, Târgovişte şi Bucureşti (Liviu-Adrian Sandu, Gheorghe Miron, Raul Popa, Teodor Vişan, Mihai Coţovanu, Ioan Oratie, Corneliu Drăgan-Târgovişte). Cei șapte creatori diferiți ca expresie plastică și-au aflat la Boholț un același interes îndreptat către natură. Vasile Joanta, organizatorul și sponsorul celor trei ediții ale taberei de creație desfășurate în satul natal, explică: „Rostul taberei de pictură și sculptură Pro Boholț este acela de a fixa într-o memorie materială, imaginea de astăzi a satului Boholț și a boholțenilor, precum și a ceea ce se mai poate vedea încă, din plămădirile trecutului său.”
Festivalul Muzical International „Nae Leonard” 2012
Astazi va incepe cea de-a IX-a editie a Festivalului Muzical International „Nae Leonard” urmand ca pana pe 3 iunie galatenii sa se bucure de prezenta unor artisti consacrati, precum tenorul Hector Lopez, soprana Catarina Coresi Lal si baritonul Krum Galabov. Surpriza festivalului o va constitui fara indoiala soprana Leontina Vaduva, care va prezida juriul si va canta in deschiderea festivalului. „Am fost fericita când am auzit de festivalul de la Galati. Sunt magulita de rolul pe care mi-l acordati si voi veni cu mare placere”, a declarat telefonic cunoscuta artista. Iubitorii de muzica vor putea asista pe 24 mai la o gala vieneza de opera, urmata de o seara a premierelor pe 27 mai, un spectacol sustinut de studioul experimental de opera si balet „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Nationale din Bucuresti. „Este necesar sa avem acest Festival pentru ca este o tradiţie pentru Galati si pentru Teatrul nostru. Era pacat sa nu o continuam, pentru ca, stiu din experienta, orice traditie intrerupta la un moment dat se pierde si reinceputul unei traditii este destul de complicat”, a explicat directorul interimar al Teatrului Muzical, Teodor Nita. Concert umanitar pentru familiile nevoiase Dirijorul Eugen Dan Dragoi a precizat ca va avea […]
Tudor Gheorghe la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, 20 octombrie
Joi, 20 octombrie 2011, Tudor Gheorghe revine in Galati la Teatrul Muzical „Nae Leonard” pentru a le prezenta fanilor cel mai nou proiect al său: „Vremea nemâniei”. Tudor Gheorghe îşi continua misiunea de redescoperire şi de valorificare a artei poetice aducând un plus de vibraţie creaţiilor inconfundabile semnate de poetul basarabean Grigore Vieru, în cadrul unui spectacol – eveniment prezentat în premieră la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galati la finele lunii octombrie. În amintirea celui ce i-a influenţat cariera şi a cântat dragostea de mama, sau dragostea de ţară, de limba română şi a visat la unirea dintre fraţi, maestrul Tudor Gheorghe va oferi publicului o reprezentaţie memorabilă în acompaniamentul Orchestrei Arkadia sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu.