Vineri, 21 februarie 2014, începând cu ora 22:00, Subcarpaţi va susţine un concert în Club S. Warm up: Moondust ( Koalition Crew ).
Proiectul Subcarpaţi s-a înfiinţat în anul 2010 şi înseamnă MC Bean, Vali Umbră, Georgiana Mănăilă, DJ Power P. Vinil & VJ Andri. În acelaşi an iese şi primul album intitulat “Subcarpaţi”. Dupa un an, apare compilaţia “Culese din cartier”, iar anul 2012 aduce al doilea album, dar şi o colaborare cu Argatu’, un tânăr îndrăgostit, ca şi ei, de folclor.
Biletele la acest concert se pot achiziţiona în avans la preţul de 15 lei sau în seara evenimentului la preţul de 20 lei.
Informații și bilete în avans : 0723 822 825
Subcarpati prin Galati, Club S, 21 februarie
Altii au citit si...
Turneu Luna Amara – „Pietre In Alb”, Zodiar, 18 noiembrie
La inceputul lunii octombrie, Luna Amară, împreună cu A&A Records, au lansat un nou material discografic, intitulat „Pietre În Alb”. Albumul conţine 13 piese, 9 în română şi 4 în engleză, a fost înregistrat la Luna Recording Studio (inginer de sunet Oliver Vegh) şi este mixat de producătorul britanic Adam Whittaker. Turneul de promovare al acestui album conţine 15 date, dintre acestea, pentru noi, cea mai importanta este data de 18 noiembrie cand turneul poposeste la Galati in Zodiar. Luna Amară este cea mai complexă şi mai controversată apariţie muzicală a scenei rock româneşti din anii 2000 încoace. Cenzurată din cauza opiniilor politice tranşante, cu un clip pe TV atunci când încă nu exista un album, prezentă la toate festivalurile importante, o noutate absolută prin integrarea sunetului de trompetă într-un sound alternative, Luna Amară şi-a format un public al său, un public care vrea să înţeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult. Formaţia a început în 1999, însă de abia în 2004 apare albumul de debut „Asfalt” (Rebel Music/ Roton). În acelaşi an, trupa apare pe prima pagină a mai multor cotidiene naţionale, datorită unor probleme de cenzură ivite la Cluj, Bacău şi Alba-Iulia, dar şi datorită […]

Biblioteca V.A. Urechia sarbatoreste Ziua Armatei Romane
25 octombrie – „Ziua Armatei Române”- zi de cinstire a eroismului şi a jertfelor pe care armata română le-a făcut de-a lungul istoriei pentru păstrarea unităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale a statului român. Cu acest prilej Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” aduce un pios omagiu eroilor neamului şi armatei române prin organizarea unei expoziţii de carte în perioada 21-27 octombrie 2013. Sunteti asteptati la sediul bibliotecii din Micro 40, str. 1 Decembrie 1918, nr. 25, corp V, etaj 1 (în incinta Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu).

Campanie umanitara, la CCSG
Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi continuă campania umanitară „Iubeşte-l pe cel de lângă tine!”, invitând toţi gălăţenii inimoşi să daruiască din puţinul lor celor carora soart nu le-a fost atât de prietenoasă. Astfel, pot fi aduse cărţi, jucării, hăinuţe, lucruşoare sau alimente neperisabile care vor fi apoi împărţite copiilor şi tinerilor care provin din familii nevoiaşe şi bătrânilor sărmani. Coordonatorul proiectului este scriitoarea Angela Baciu, iar cei care vor să doneze, o pot face la etajul I al CCSG, între orele 10.00 şi 14.00. Campania se desfăşoară lunar şi face parte din proiectul „CCSG – 45 de ani de existenţă”.

Spectacol la Shopping City Galaţi pentru pasionaţii de maşini şi motociclete
Gălăţenii pasionaţi de cai putere sunt invitaţi duminică, 11 septembrie, începând cu ora 10.00, la Shopping City Galaţi, unde va avea loc un spectacol inedit de îndemânare şi tactică la puterea auto-moto intitulat IPA Pilot Festival. Cei prezenţi se vor putea bucura de numeroase momente şi demonstraţii speciale, respectiv concurs de îndemânare auto-moto, concurs de echilibristică moto, demonstraţie de manevrabilitate karting, expoziţie motociclete şi accesorii, demonstraţie de manevrabilitate auto- moto, expoziţie echipament tehnic din dotarea instituţiilor din MAI: Poliţie, Pompieri, Jandarmerie, SMURD, Poliţia de Frontieră, demonstraţii de exerciţii tactice susţinute de instituţiile MAI, printre care un exerciţiu de dresaj canin prezentat de Poliţia de Frontieră, exerciţii de intervenţie rapidă cu mascaţi de la Poliţia Locală şi exerciţii de descarcerare şi resuscitare susţinute de SMURD, precum şi un exerciţiu demonstrativ cu motociclete (stunt). Atmosfera va fi întregită de zona food, special amenajată pentru a asigura confortul şi buna dispoziţie a participanţilor.
Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii „Ceata lui Pițigoi”
Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii „Ceata lui Pițigoi” este organizată în perioada 7-9 septembrie de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Până acum, concursul avea loc la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, însă anul acesta se va desfășura la grădina Teatrului Muzical „Nae Leonard”. Juriul va fi format din artiști și compozitori de seamă ai muzicii românești, precum Virgil Popescu (președintele juriului) sau Silvia Dumitrescu. Aceștia vor avea dificila sarcină de a desemna cei mai talentați copii care urcă pe scenă. Ediția de anul acesta va urma aceeași structură ca și cei precedenți: patru grupe de vârstă de 5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani și 14-16 ani.
Lansare de carte în miniatură
Sunteți invitați să vă petreceți o după-amiază într-un mod educativ și relaxant. Cel de-al optulea volum al colecției cArtESENȚE va fi lansat miercuri, 29 august, la foișorul cu amfiteatru de pe Faleza Dunării, începând cu ora 13.00. De data aceasta, autorul nu este gălățean, precum artiștii care au semnat primele șapte volume, ci craiovean – Paul Blaj, poet și scriitor, care ne va oferi „Memorialul dantelelor galbene”, un volum ce cuprinde arta la scară mică, așa cum sunt toate cArtESENȚELE. Instalația cărții, adică o prezentare spațială artistică pentru public, este realizată de Monica Turcu de la gruparea Athanor.