„Sub Pamant. Valea Jiului 2012” in a treia zi de festival

Festivalul de Teatru Independent “Butterfly Effect” a ajuns la a treia zi. Iniţiat de Social Act Theatre, prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi şi una dintre puţinele trupe de teatru social din România, Festivalul urmăreşte să familiarizeze publicul consumator de teatru cu iniţiativele şi produsele independente, dar şi să promoveze principii sănătoase într-o societate confuză în privinţa valorilor sale.

„SubPământ. Valea Jiului după 1989″
Produs de: Asociaţia O2G;
De: Mihaela Michailov și David Schwartz;
Cu: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban;
Scenografia: Adrian Cristea;
Muzica: Bogdan Burlăcianu;
Documentare foto / video: Vlad Petri.
Teatrul “SubPământ. Valea Jiului după 1989”este un proiect de observaţie şi analiză a existenţei cotidiene a unor comunităţi afectate decisiv de schimbările politice şi sociale care au avut loc începând cu anii ’90. Proiectul îşi propune să documenteze situaţia economică, viaţa şi munca minerilor în post-socialism. Un proiect de reconstrucţie performativă a poveştilor-document, care fundamentează istoria comunităţilor din Valea Jiului, aflate la limita dintre supravieţuire, migraţie, dispariţie şi posibilă reconstrucţie.“Sub Pământ”este un spectacol-arhivă de poveşti-mărturii ale unor comunităţi pe cale de dispariţie şi îşi propune revalorizarea poveştilor, a problemelor şi culturii unor categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc de după 1989: comunităţile muncitoreşti.

beaman_prev

„Be A Man!”
Produs de: Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” Bucureşti;
Regia şi coregrafia: Elena Anghel;
Text: Radu Horghidan;
Distribuţia: Ana Badea, Andreea C.Hristu, Elena Anghel;
Coordonator: Prof. Univ. Dr. Sergiu Anghel.
“Be a man!” este un spectacol cu femei – despre bărbaţi sau cu bărbaţi – despre femei! Un spectacol care nu pune întrebarea “Cine este vinovat?” ci, mai degrabă, „De ce nu asculţi? De ce nu înţelegi? De ce nu vorbeşti? De ce ţipi? De ce loveşti? De ce trăim într-un „război incorect cu un duşman căruia cu toţii i-am spus cel puţin o dată te iubesc?”.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola