Stela Popescu si Alexandru Arşinel, intr-un spectacol aniversar, la Casa de Cultura a Sindicatelor

Miercuri, 23 martie 2016, de la ora 19:00, Casa de Cultura a Sindicatelor Galati va gazdui un spectacol aniversar denumit „La mulţi ani, Stela!”. Acest spectacol va fi pus în scenă de doi actori-titani ai teatrului de comedie – Stela Popescu si Alexandru Arşinel.

afisStela

Stela Popescu, doamna Teatrului de Revistă, îndrăgită şi apreciată deopotrivă de Marele Public, a reuşit să se menţină în topul celor mai iubiţi actori ai scenei româneşti, timp de mai bine de jumătate de veac. Actriţă de teatru şi film, cu o carieră impresionantă şi în televiziune, Stela Popescu a realizat cupluri celebre alături de Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel. Longevivul cuplu umoristic Stela Popescu-Alexandru Arşinel a început în 1979 acesta a fost garanția umorului de calitate și în prezent, dar și în trecut, iar majoritatea textele scenetelor sunt semnate de Mihai Maximilian.
Galatenii vor avea astfel ocazia de a o revedea in spectacolul aniversar „La mulţi ani, Stela!”, pe artista Stela Popescu, ea fiind sărbătorită la 80 de ani de viaţă şi 60 de ani de carieră artistică. Alături de îndrăgita artistă, pe scena suceveană vor urca actorii Alexandru Arşinel, Ana Maria Donosa şi alţi invitaţi speciali. Biletele costă 60 de lei şi 50 de lei şi se pot achiziţiona de la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor Galati.
Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia, într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica, în România, la Brașov. În 1953, Stela Popescu a susținut examenul de admitere la facultate și a fost repartizată la Facultatea de Limba Rusă ”Maxim Gorki”, la care a renunțat după un an și jumătate pentru intra în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. În 1958, a debutat în cinematografie în pelicula „Alo? Ați greșit numărul”. A jucat în peste 25 de filme și a aparut în televiziune, în piese de teatru și emisiuni de divertisment. A prezentat, alături de actorul Iurie Darie, prima ediție a Festivalului Cerbul de Aur de la Brașov, în 1968. Președintele României i-a conferit artistei Stela Popescu, in 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D — „Arta Spectacolului”. În 2002 a obținut, alături de Alexandru Arșinel, premiul special pentru teatru de revistă al UNITER. Actrița a primit Premiul de Excelență, oferit de Uniunea Criticilor Muzicali și Forumul Muzical Român — revista Melos, în cadrul festivității de decernare a Premiilor criticii muzicale pe 2006, iar in decembrie 2011, Stela Popescu a primit o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului pentru întreaga carieră.
Preşedintele Klaus Iohannis a decorat-o pe actriţa Stela Popescu, cu Ordinul Naţional „Steaua României”, „în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, prin care a încântat numeroase generaţii de spectatori”, distincţia fiind acordată chiar în ziua în care artista împlineşte vîrsta de 80 de ani, pe 21 decembrie 2015.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola