Start UP Smart! – unul din cele mai mari proiecte de antreprenoriat din zona Galati

Start Up Smart! este cel mai nou proiect de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale care va avea un impact major in mediul de afaceri din Regiunile de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia.

Prin intermediul unui parteneriat format din Centrul de Dezvoltare SMART, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud – Est si Structural Consulting Group, 400 de persoane, din care minim 50% studenti, vor avea sansa sa demareze afaceri start-up. Proiectul a fost gandit tinand cont de situatia tanarului debutant in afaceri din Romania: fara bani si fara informatii. Beneficiile proiectului constau in organizarea de cursuri de competenţe antreprenoriale pentru 400 de persoane din regiunile de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia.
Proiectul se va desfăşura în perioada 6 februarie – 5 decembrie 2015. Caravana de informare privind oportunitatile proiectului si incurajarea antreprenoriatului in regiunea Sud-Est se va desfasura in perioada 13-20 martie. Mai intai vor fi organizate 20 de cursuri de competente antreprenoriale la care vor fi selectati 400 de beneficiari de formare.
Inscrierile se fac pe site-ul proeictului, www.startupsmart.ro. Cursurile se vor tine in Galati pentru participantii din judetele Galati, Braila, Buzau, Vrancea, Tulcea, Constanta . Selectia cursantilor va fi facuta de comisia de selectie din fiecare regiune de dezvoltare, tinand cont de calitatea raspunsurilor la intrebarile din aplicatia online si de principiul primul venit, primul servit. La finalul cursurilor vor fi organizate examene de evaluare a competentelor dobandite, care se vor desfasura in conformitate cu regulamentele ANC.
Cursul de competente antreprenoriale se va finaliza cu diploma de absolvire. Fiecare participant la curs va primi cate un premiu in valoare de 2500 lei brut. Acest premiu ii va ajuta in momentul in care vor depune planuri de afaceri sa obtina finantare in cadrul programelor START, SRL-D si Femeia Manager, implementate de Ministerul Economiei.
Dupa finalizarea cursurilor, va fi organizat un concurs de idei de afaceri in urma caruia vor fi selectate 42 de afaceri start-up care vor primi subventii in valoare de aproximativ 20.000 euro fiecare. De asemenea, organizatorii vor infiinta si incubatorul de afaceri “Start UP Smart” in Galati, unde toti cursantii vor beneficia de servicii de consiliere, mentorat, evenimente, networking pentru demararea si cresterea afacerilor start-up.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola