Spectacolul vienez ”Carmen” cu soprana Catarina Coresi, la Galati

Pe scena salii Teatrului Muzical „Nae Leonard” va avea loc vineri16 noiembrie, de la ora 19, spectacolul Carmen de Prosper Merimee, o creatie teatral-muzicala produsa de Vienna Opera Company si Teatrul Pygmalion din Viena. Carmen va fi interpretata de soprana de origine romana Catarina Coresi Lal, artista de renume international. Preţul unui bilet este 35 de lei şi poate fi achiziţionat direct de la casa de bilete a teatrului.
Nuvela Carmen a autorului francez Prosper Merimee a fost publicata pentru prima data in anul 1845 si a devenit faimoasa dupa ce a servit ca sursa de inspiratie pentru opera in patru acte Carmen a lui George Bizet, ce a avut premiera la Paris in 1875. Nuvela aduce in prim plan iubirea patimasa a locotenentului Don Jose pentru frumoasa tiganca spaniola Carmen, pe care a cunoscut-o intr-o fabrica de tutun din Sevilla si pentru care renunta la cariera, face contrabanda, este degradat, arestat si pe care o pierde in final, iubirea lui neputand lupta impotriva dorintei de libertate a fermecatoarei Carmen.
In versiunea Teatrului Pygmalion din Viena si in interpretarea sopranei Catarina Coresi Lal, Carmen sfarseste intr-un cabaret de provincie, unde isi deapana amintirile, isi retraieste scenic fragmentele cele mai importante ale vietii si deplange dragostea pierduta, lasandu-se purtata pe notele cunoscutelor arii din opera cu acelasi nume de George Bizet si ale vechilor cantece populare spaniole, intalnite in celebrele operete catalane Zarzuela.
Catarina Coresi Lal este laureata a unor concursuri nationale, dar si a unor festivaluri organizate in strainatate. De asemenea, a cantat in concertul organizat cu ocazia inscaunarii Papei Benedict al XVI-lea, sub bagheta mestrului Rinaldo Muratori. Adaptarea pentru scena a nuvelei scriitorului francez si regia spectacolului sunt semnate de Camelia Tino, iar reprezentatia programata pentru vineri seara este in limba romana.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola