Spectacolul „Oscar şi Tanti Roz”, la Casa de Cultura a Sindicatelor

Luni, 25 mai 2015, incepand cu ora 19.30, la Casa de cultura a Sindicatelor Galati, teatrul ” Bulandra” si Compania de Teatru D’aya va prezenta spectacolul “Oscar şi Tanti Roz” , o adaptare dupa romanul lui Eric-Emmanuel Schmitt, in regia lui Chris Simion. Din distributia piesei fac parte actori: Marius Manole, Oana Pellea, Antoaneta Cojocaru si Cristina Casian.Scenografia este semnata de Adina Mastalier.

Piesa spune povestea lui Oscar, un pusti de zece ani, cu minte clara, suflet patimas si trup sfarsit de leucemie, internat in spital pentru o boala necrutatoare care isi gaseste alinarea si suportul in asistenta sa pe care o numeste Tanti Roz. Inca din primele momente, piesa devinde extrem de emotionanta caci baiatul, ocolit de parinti pentru suferinta produsa de boala, cauta sprijinul intai in Tanti Roz si apoi sub indrumarea acesteia, in Dumnezeu.
Intreaga poveste evolueaza in jurul baietelului care incearca sa desluseasca raspunsuri ale unor intrebari pe care adesea si le pun adultii. Decorul este supradimensionat intocmai pentru a sugera lumea mult prea mare in care unii copii nu-si mai gasesc locul.
Fiecare zi este o incercare de a se agata de speranta ca se va face bine, iar in ajutor lui vin alti doi copii Bacon (un baietel internat pentru arsuri grave, poreclit astfel de Oscar) si Peggy Blue (fetita frumoasa care isi pierde rozul obrajilor din cauza unei boli cardiace).
Pustiul este exasperat de lasitatea oamenilor mari, mai ales cea a parintilor, care nu sunt in stare sa-i spuna verde-n fata ca mai are de trait doar 12 zile. Prietena lui e Tanti Roz, o infirmiera batrana, e singura care ii spune adevarul micutului, daruindu-i si doua idei de geniu: sa-si traiasca fiecare din ultimele zile ca si cum ar fi zece ani si sa-i scrie la sfarsitul fiecarei zile, cate o scrisoare lui Dumnezeu.
Desi Oscar nu crede deloc in forta acestuia, accepta intelegerea si se arunca in viata. “Oscar şi Tanti Roz” nu e doar povestea unui copil nedreptatit de soarta, care sta de vorba cu Dumnezeu; e povestea noastra, a tuturor.
Exista in textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburator: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc in plus. Mai multe zile daruite inseamna sa incerci sa te bucuri de viata, indiferent de cum ti-e harazita – in chip de premiu ori de pedeapsa – fara a uita totusi sa raspandesti binele in jurul tau.
Lumea noastra arata ca spitalul lui, cu doctori formalisti, cu minte plata si blocati in aceleasi norme de comportament si scheme de gandire. Dar prin acest spital se vor gasi intotdeauna doi-trei oameni pentru care merita sa-ti traiesti putinele zile. De la oameni ai sa afli cam cum e cu viata, cu bucuriile si tristetile ei si din orice moment al vietii tale poti incepe sa ti-o si traiesti.
Pretul biletelor la acest spectacol variaza intre 70 si 90 lei.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola