Spectacolul „Dineu cu prosti” @ Teatrul Muzical, 7 mai

Teatrul National din Bucuresti prezinta pe 7 mai la sala Teatrului Muzical din Galati un superspectacol de comedie „Dineu cu prosti” de Francis Veber, in regia lui Ion Caramitru, cu Horatiu Malaele in rolul principal.
Comedia cunoscutului autor francez, tradusa in romaneste „Dineu cu prosti”, este aceeasi care a stat la baza filmului „La cina cu un gogoman”. Spectacolul se joaca la Sala Mare. Distributia include, alaturi de Malaele, alte nume importante ale teatrului romanesc: Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Costina Ciuciulica, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Dorin Andone si Tomi Cristin. Scenografia spectacolului este semnata de Florilena Popescu Farcasanu.
Potrivit TNB, piesa lui Veber, care trateaza savuros, intr-o cheie comica, tema larg raspandita a prostiei, pleaca de la ideea nastrusnica a unui dineu organizat intr-un grup de prieteni intelectuali, snobi si sarcastici, dineu ai caror invitati candideaza, fara s-o stie, la titlul de „prost perfect”. La finalul unui astfel de dineu amanat si al unui festin comic desfasurat cu tot tacamul, autorul ne serveste, spre desert, o lectie de viata tratata cu rafinament si subtilitate frantuzeasca: cine este, de fapt, prostul?…
Subiectul, transpus cinematografic chiar de autorul sau (La cina cu un gogoman), a produs un succes fulminant in 1999, cand, din sase nominalizari la prestigioasele Premii César a fost rasplatit cu trei distinctii, pentru: cel mai bun scenariu, cel mai bun actor in rol principal (Jacques Villeret in rolul Francois Pignon) si cel mai bun actor in rol secundar, la care s-a adaugat un formidabil succes de public: peste noua milioane de spectatori numai in Franta.
Va invitam, astfel, la distractie, ca sa uitam de griji; sa ne amuzam.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola