Spectacol de teatru „Ultimul Don Juan” @ Teatrul Muzical „Nae Leonard”

Pe 14 decembrie, la Teatrul Muzical are loc spectacolul „Ultimul Don Juan”, pus in scena de actorii teatrului Nottara din Bucuresti.
Actorii Constantin Cotimanis, Victoria Cociaş, Luminiţa Erga şi Raluca Gheorghiu vor da naştere pe scenă personajelor create de Neil Simon în „Ultimul Don Juan” (foto), spectacol montat de Petre Bokor la Teatrul Nottara (Sala „George Constantin”), si care a avut premiera la 23 octombrie. Decorul şi costumele sunt semnate de scenografa Viorica Petrovici. Începutul spectacolului – ora 19.
Piesa „Ultimul Don Juan” (traducerea pentru „Nottara” aparţine regizorului Bokor), cu titlul original „The Last of the Red Hot Lovers”, a fost scrisă în 1969, având premiera la sfârşitul aceluiaşi an pe Broadway, la Teatrul „Eugene O’Neill”. Regizase spectacolul, care a avut un mare succes, cu peste 700 de reprezentaţii, Robert Moore. Neil Simon a scris pe baza piesei şi un scenariu de film, care a fost regizat, în 1972, de Gene Saks.
Născut în 1927, Neil Simon este considerat unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi şi scenarişti americani. A scris mult. Piesele sale sunt jucate foarte des în Statele Unite, dar şi în lume. S-au realizat, pe textele sale, apreciate filme, el fiind nominalizat de trei ori la Oscar, categoria Cel mai bun scenariu. Oricum a obţinut distincţii importante de-a lungul anilor.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola