Site-uri de unde poţi descărca muzică legal şi gratuit

Aplicaţiile de tip DC (Direct Connect) oferă cea mai rapidă cale de a descărca muzica preferată, din nefericire majoritatea conţinutului este protejat de legea drepturilor de autor şi, conform legilor în vigoare, punerea acestor materiale la dispoziţia celorlalţi utilizatori reprezintă o infracţiune ce se pedepseşte cu amendă şi se poate merge până la închisoare de la 1 la 4 ani. Există însă şi alternative sigure, legale, care nu implică cheltuieli . Una ar fi streaming-ul direct de pe Internet, iar a doua descărcarea de muzică legal şi gratuit de pe site-uri care oferă astfel de servicii.
În cazul streaming-ului, nu putem spune că este o soluţie prea grozavă. Se poate întâmpla ca net-ul să meargă prost sau deloc şi sunt convins că nimeni nu vrea să rişte să rateze o petrecere sau un eveniment deosebit din această cauză. Aşa că rămâne a doua variantă, cu download-ul de pe site-uri care oferă gratuit şi legal acest serviciu. Şi aici sunt nişte dezavantaje, în sensul că, deşi colecţiile adună zeci de mii de MP3-uri, nu vei găsi prea multe nume celebre.
Haideţi însă să vedem partea bună a lucrurilor: avem muzică gratuită de la artişti necunoscuţi, în vreme ce formaţiilor de suflet ar fi păcat să nu le arătăm respect pentru munca depusă şi să dăm jos de pe DC în loc să cumpărăm. Dar gata, destul cu discursurile moraliste, iată mai jos site-urile cu muzică gratuită peste care am dat căutând pe Internet.

Epitonic.com
Cel mai bun site de acest gen este cred epitonic.com. Colecţia muzicală este impresionantă, dar la fel de impresionantă e şi absenţa numelor sonore. Primele cinci căutări personale s-au soldat fără nici un rezultat: Queen, Metallica, Lady Gaga, Daft Punk şi Scooter. În schimb, cum spuneam, site-ul abundă de formaţii şi artişti obscuri, lucru nu neapărat rău. Sunt convins că se găseşte destulă muzică bună care nu a avut însă parte de o prea mare promovare.

Mi-a plăcut foarte mult faptul că poţi filtra piesele după genuri, lucru extrem de util când titlurile şi artiştii nu îţi spun mai nimic. Apoi, un alt aspect demn de apreciat este că download-ul se face cu un singur click – nu e nevoie să treci prin nşpe pagini de abonare, confirmare, aşteptare ş.a.m.d.
În concluzie, recomand tuturor epitonic.com. Poate fi considerat şi o poartă către ceva nou, dacă sunteţi sătui de muzica repetitivă de pe majoritatea posturilor radio comerciale.

[divider]

Freemusicarchive.org
Un alt site cu o colecţie de zeci de mii de MP3-uri. Şi la fel, fără nume cu ecou. Spre deosebire de epitonic.com, freemusicarchive.org se prezintă cu o interfaţă mai aglomerată şi mai obositoare. Download-ul se face însă la fel de simplu, cu un singur click pe iconiţa asociată din dreptul piesei audio.
[divider]

7digital.com
Este mai degrabă un portal media axat pe muzică: pe lângă secţiunea de MP3-uri gratuite (destul de slab reprezentată), găseşti albume la preţuri promoţionale, ştiri, topuri şi recomandări ale administratorilor site-ului.

[divider]

Mp3.com
Mp3.com este un portal foarte mare şi totodată cunoscut. La secţiunea „Free Music” găseşti piesa zilei (gratuită), un top 10 al celor mai descărcate MP3-uri gratuite şi, desigur, un link care duce către baza cu toate piesele gratuite disponibile. Mp3.com nu se poate totuşi compara cu epitonic.com sau freemusicarchive.org – doar 1394 de MP3-uri sunt disponibile fără costuri.[divider]

Amazon.com
Acest netbook de 10.1 inch se remarcă prin curbura interesantă a marginii carcasei, întâlnită şi la ulta-portabilul SF310, şi greutatea de doar 1,35 Kg.Binecunoscutul site de vânzări online amazon.com are o secţiune de download MP3-uri gratuite. Aici vei găsi ceva mai multe piese decât pe mp3.com – aproximativ 2500.

Dacă mai cunoaşteţi şi alte site-uri de unde se poate descărca muzică legal şi gratuit, nu ezitaţi să ni le comunicaţi.

Sursa: go4it.ro

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola