Simulare de cutremur la Universitatea „Danubius”, 18 februarie

Pe data de 18 februarie 2015, la sediul Universităţii Danubius, va avea loc o simulare de evacuare în cazul unui cutremur de magnitudine mare, acţiune organizată de Universitatea „Danubius”, Şcoala Postliceală „Danubius”, Asociaţia „SMURD” Galaţi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al Judeţului Galaţi.

Andrei Tatulici, unul dintre organizatorii acestui eveniment, descrie scenariul propus pentru simularea cutremurului şi a reacţiei pe care trebuie să o avem în cazul unui asemenea eveniment: ”Exerciţiul porneşte de la următorul scenariu: Ne aflăm în zona seismica 8, aproape de maxim şi, întrucât mişcarea seismică este un eveniment imprevizibil, este necesar să cunoaştem felul în care trebuie să acţionăm într-o asemenea situaţie, indiferent de locul în care ne aflăm: acasă, la serviciu, în locuri publice sau în mijloace de transport. Timpul pe care îl avem la dispoziţie pentru a ne proteja este foarte scurt. Din acest motiv vom încerca să realizăm un exercitiu de evacuare în caz de urgenţă, să învăţăm metode de prim ajutor medical şi resuscitare cardio-pulmonară şi să învăţăm să utilizăm toate tipurile de extinctoare.”
Gabriela Caranghel, coordonator al Şcolii Postliceale Danubius, consideră deosebit de important un asemenea exerciţiu, în special sub aspectul cunoaşterii măsurilor de prim ajutor care pot salva viaţa victimelor: ”Experienţa mea anterioară în domeniul medical m-a învăţat să mă gândesc mai mult la cel de lângă mine şi să-l privesc mai atent. Am înţeles cât de importantă este viaţa şi cât de mult contează să întinzi o mână de ajutor celui de lângă tine. Oportunitatea pe care o am acum, aceea de a-mi aduce aportul în cadrul Asociaţiei SMURD Galaţi, îmi dă ocazia să readuc în prim plan ”Nr. 112”. Importanţa semnificaţiei acestui număr salvator este marcată prin organizarea unei cascade de evenimente sărbătorind 11 februarie – ”Ziua Europeană a Numărului Unic 112” .
Astfel, gălăţenii care se vor în zona Universităţii ”Danubius”, pe data de 18 februarie, începând cu ora 11.00, nu trebuie să intre în panică. Sirenele acustice şi vizuale ale maşinilor SMURD şi haosul aglomeraţiei din jurul Universităţii fac parte din scenariul marelui cutremur propus de organizatorii acestui exerciţiu.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola