Simfonia „Globalis” la Teatrul Muzical „Nae Leonard”

Cea de-a X-a editie a prestigiosului Festival Muzical International „Leonard” continua in acest week-end cu o noua serie de spectacole.
Astfel sambata sunteti invitati la un spectacol de cabaret. Cabaret, revistă, musical ?… Sunt doar niște termeni mai mult sau mai puțin uzitați, mai mult sau mai puțin preciși în ceea ce privește aria lor de cuprindere semantică. Noua producție a teatrului muzical „Nae Leonard” e greu de încadrat într-o structură tradițională. Așa că până la urmă cei de la teatru nu si au mai bătut capul cu terminologia și pentru că spectacolul trebuia să poarte un nume l-au intitulat simplu „Cabaret”. Regizorul artistic Bogdan Dragulescu spune despre spectacol: „L-am subintitulat fantezie muzicală, pentru că de fapt asta vrem să aducem în viața oamenilor, un strop e fantezie, amestecată cu un zâmbet nostalgic, peste care picurăm o lacrimă duioasă amestecată cu o amintirea caldă a unui cântec semnificativ, iar peste toate presărăm un pic de praf de zâne care să aducă farmecul inconfundabil al imaginației copilului, îndrăgostitului și „zânatecului” din fiecare dintre noi. Pentru că profesiunea noastră de credință este că omul nu piere atunci când nu mai respiră ci atunci când moare copilul din noi, când ne pierdem capacitatea de a ne mai îndrăgosti precum și aceea de a vedea zâne. Nu vreau să închei fără a mulțumi cald colaboratorilor mei de aici, de la mal de Dunăre, cărora sper că le-am insuflat un pic din credința mea în lumini și zâne. Ei au nume simple și frumoase precum Doru și Ionuț, Mitică și Cristina, Gabi și Mariana, Nicu și Marian, Silvia și Mihuț, Flori și Oana, Adi și Dan, Claudiu și George Vali, Daniel, Viorica, Anca, Vasile și încă mulți alții, pe care dacă i-am omis, îi rog să mă ierte, promițându-le că ei vor avea întotdeauna un loc aparte în zona luminoasă a inimii mele.”
Duminica avem un concert simfonic extraordinar in prima auditie : Symphonia Globalis, de Roland BAUMGARTNER. Dirijor/conductor: Mircea Holiartoc. Solistii, corul si orchestra Teatrului Muzical

simfonia-globalis-teatrul-muzical.

Picture of prinGalati

prinGalati

Comentarii - 1

stela

stela

M am bucurat ca un copil de prima jucarie de tot momentul serii la Teatrul Nae Leonard din Galati.Multumsc domnule..multumesc doamnelor si domnilor.

iunie 1, 2013 11:52 pm Raspunde

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola