Cauta
Adauga
Sign In

Shi Zhengrong – chinezul care s-a îmbogăţit din panourile solare

Energia verde nu reprezintă doar o cale de a scăpa de poluare ci şi un mod de a dobândi averi colosale. A dovedit-o Shi Zhengrong, chinezul care în prezent se află, potrivit Forbes, în primii 350 cei mai bogaţi oameni ai planetei.
Shi Zhengrong s-a născut în 1963, în Wuxi, provincia Jiangsu. A studiat mai întâi în ţara sa natală, după care a emigrat în Australia, unde şi-a continuat studiile, devenind un important om de ştiinţă. În 2001 s-a întors în China, acolo unde a pus bazele companiei Suntech Power. Cheia succesului a fost simplă – compania sa a început să producă cele mai bune şi mai ieftine panouri fotovoltaice din lume.
Afacerea lui Shi Zhengrong a fost propulsată de ascensiunea economiei Republicii Populare Chineze dar mai ales de creşterea nivelului poluării. În acest context, Suntech Power a devenit nu doar una dintre cele mai puternice companii producătoare de panouri fotovoltaice ci şi un adversar de temut pentru firmele care produc energie electrică din surse poluante.
De asemenea, Suntech Power a fost ajutată foarte mult şi de guvernul chinez, care i-a acordat numeroase facilităţi prin intermediul programului cincinal. Plus că Zhengrong a recunoscut că afacerea sa a avut aşa un succes şi datorită faptului că mâna de lucru din China este foarte ieftină, ea reprezentând doar 2 % din costul final al produsului.
De menţionat că Suntech Power a avut o creştere spectaculoasă, încă de la înfiinţare, cu 100 % în fiecare an. Astfel, Shi Zhengrong, cu o avere de 2,9 miliarde de dolari în 2008, a devenit unul dintre cei mai bogaţi chinezi şi totodată a intrat şi în topul Forbes al celor mai prosperi oameni de afaceri ai planetei.
Omul de afaceri chinez vede energia verde drept sursa principală de energie pentru viitor. Astfel, el a declarat în numeroase rânduri că cel târziu prin 2025 industria petrolieră va fi înlocuită de cea a panourilor solare.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
Publicitate: Marketerio
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola