Cauta
Adauga
Sign In

Scriitorul Marian Coman revine în faţa cititorilor cu romanul „Haiganu. Fluviul Şoaptelor”

Cel mai nou roman al lui Marian Coman, „Haiganu. Fluviul Şoaptelor”, pleacă într-un turneu de promovare în peste 20 de oraşe din România, prima oprire fiind la Galaţi.

Haiganu

Evenimentul se va desfăşura la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în data de 23 noiembrie, începând cu ora 16.30. Cu ”Fluviul Şoaptelor”, Marian Coman deschide poarta către un univers straniu, în care unele personaje vor aminti, ca prin vis, de poveştile copilăriei, iar altele vor popula coşmarurile. Aflat la graniţa dintre fantasy şi horror, ”Fluviul Şoaptelor” dezvăluie fascinanta întâlnire dintre un zeu decăzut şi un copil cu puteri miraculoase. Romanul este prima parte dintr-o trilogie ce-l are în centru pe Haiganu, singurul dintre Cei Mari ce colindă prin lume. ”Fluviul Şoaptelor” metabolizează elemente din mitologia traco-dacă şi din folclorul popular pe care le transformă în ceva cu totul nou.
Ilustrat de graficianul Andrei Moldovan, romanul ”Haiganu. Fluviul Şoaptelor” vă va purta pe tărâmuri populate de magi şi de fiinţe groteşti, într-o alergare continuă pentru salvarea copilăriei şi a lumii întregi. Lumea din povestea lui Haiganu adăpostește Ordisia, marele Imperiu al Brâului de Piatră, dar și stepe pustii străbătute doar de nomazii ce-și călăresc semețele antilope de fistic ori orașe-cetate și regate conduse după datina vechilor regi. La Kaga-Krata, Ziraxes ascunde planuri necurate, în vreme ce, aproape de Giradrigas, căpcăunul Dekibalos în fruntea Armatei Orfanilor visează să stăpânească lumea. Plecat de la marele templu din Korganon, un profet vestește că un zeu umblă prin lume, în carne și oase, iar Zourazi, copilul, e pe cale să-l întâlnească. Ce se ascunde în spatele profeției și cine trage cu adevărat de ițele lumii, câtă putere se poate aduna în sângele unui pui de vrăjitor și cum de poate fi pedepsit un zeu ce poate privi până la capătul timpului, iată câteva din întrebările la care cititorii vor căuta răspunsuri pe măsură ce vor păși în lumea lui Haiganu.
Intrarea la acest eveniment este liberă.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Sign In Evenimente prin Galati

Pentru autentificare sau înregistrare mai rapidă, utilizați contul dvs. social.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola