Până pe 21 Martie toate şcolile din România se pot înscrie în Competiţia “Şcoala Zero Waste” Ediţia 2014.
“Scoala Zero Waste“ este un concurs de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial (clasele I – VIII) din Romania.
Perioada de desfasurare a competitiei este 22 Aprilie – 30 Mai.
Premiile puse in concurs se ridica la peste 60.000 ron si cuprind tabla interactiva, calculatoare, imprimate, videoproiectoare, biciclete etc.
In 3 Martie s-au deschis inscrierile in competitie, inscririle putand fi facute pana in 21 Martie.
Desfasurarea concursului este simpla. Elevii scolilor participante vor colecta selectiv cat mai multe deseuri de hartie/carton, PET/plastic si aluminiu. Scolile participante vor fi incurajate sa organizeze sesiuni de training si workshopuri de educatie ecologica, precum si actiuni de ecologizare si informare a comunitatii in care traiesc.
La finalul Concursului, EcoStuff Romania impreuna cu partenerii concursului vor acorda scolilor si elevilor castigatori premiile puse in concurs.
In plus unitatea de invatamant clasata pe primul loc sa fi desemnata si va primi trofeul “Scoala Zero Waste” Editia 2014.
Detalii despre înscriere pot fi găsite pe site-ul www.EcoStuff.ro.
Scoala Zero Waste – Concurs National de Educatie Ecologica si Colectare Selectiva
Altii au citit si...

Semnificatiile istorice ale zilei de 10 mai
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 22 Galați vă invită luni, 11 mai 2015, ora 14.00, să participaţi la expunerea cu tema „Semnificațiile istorice ale zilei de 10 Mai”, zi importantă pentru istoria poporului român: Carol I devine Domnitor al României (1866), validarea proclamării Independenţei României (1877), Carol I și Elisabeta sunt încoronați rege și regină ai Regatului României (1881). Acţiunea face parte proiectul educaţional „Muzeul şi şcoala. Ora de istorie la muzeu”, proiect care are menirea de a stimula interesul elevilor pentru istorie şi de a-i sensibiliza faţă de valorile trecutului, prin organizarea de expuneri, evocări, lecţii de istorie, mese rotunde atât la muzeu dar şi la şcoală. Activitatea susţinută de muzeograf Mariana Delia-Pohrib se va desfăşura la Şcoala Gimnazială nr. 22, str. Zidarilor, nr. 5, Galaţi.
Festivalul International de Animatie „Gulliver” – editia XIX-a
In ciuda crizei economice si a tuturor problemelor, papusarii galateni nu au coborat standardele si nu au renuntat sa-si organizeze sarbatoarea anuala, asteptata in egala masura de public si de colegii din tara si din strainatate. Festivalul International de Animatie „Gulliver” a ajuns la ediţia a XIX-a si competitia se va desfasura intre 30 octombrie – 4 noiembrie 2011, la Galati. La aceasta editie vor avea loc nu mai putin de 18 spectacole, cu trupe din toata tara dar si din Ucraina şi Republica Moldova. Prima zi de festival incepe la ora 10:30 in sala mare cu spectacolul „Alice in tara minunilor” al Teatrului de Papusi „Tandarica” Bucuresti iar seara, la ora 21:00, in Sala Studio, o piesa pentru adulti „Play Shakespeare”, in regia lui Cristian Pepino si in interpretarea tot a actorilor de la teatrul „Tandarica”. In zilele ce urmeaza vor fi si alte personaje de basm, care vor aduce zambetul in ochii copiilor dar si ai adultilor. Teatrul de Papusi Gulliver din Galati va asteapta pe tot parcursul acestui regal al papusarilor.
Concert Smiley @ Divino, Galati, 28 mai
Sambata, 28 mai 2011, incepand de la ora 21:00, Club Divino impreuna cu Kiss FM, are placerea de a va invita la un concert cu invitat special Smiley. „M-am nascut intr-o dupa-amiaza calduroasa de iulie. Am avut o copilarie frumoasa desi eram un copil agitat. Viata mea a decurs normal pana la 10 ani cand placerea de a asculta muzica s-a transformat in placerea de a canta. Prin clasa a zecea mi s-a nazarit sa fac muzica pe calculator fiindca aveam prea multe idei care trebuiau concretizate intr-un fel. Virusul muzicii imi umbla acum nestingherit prin sange. Am cantat in trupa Millenium 3, pana cand am fost observati de Gyuri Pascu, care ne-a ajutat sa scoatem un album. In acelasi timp m-am imprietenit cu cei ce urmau sa devina colegii mei de trupa: CRBL, Omu Negru, Piticu si Francezu. Sa cant cu SIMPLU a fost propunerea lui CRBL, dar am dat proba la casa de discuri. Au urmat repetitii de dans si cantat, apoi l-am intalnit pe Marius Moga, care s-a aratat foarte incantat de noua formula SIMPLU. Smiley mi se spune pentru ca sunt responsabil cu buna dispozitie. Am lansat hit dupa hit, am compus si pentru alti artisti, […]
In Romania se colecteaza foarte putine deseuri electronice
Potrivit unui raport al Ministerului Mediului şi Pădurilor, România are un grad de colectare anual a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de doar 1,38 kilograme pe cap de locuitor. Asta în condiţiile în care ministerul şi-a fixat ca ţintă patru kilograme pe cap de locuitor. „Din punct de vedere al implementării legislaţiei, principala problemă la acest moment este neîndeplinirea ţintei de colectare de patru kilograme pe cap de locuitor pe an, obiectiv impus din anul 2008. Cu toate eforturile întreprinse de autorităţi şi operatorii economici responsabili, până în prezent nu a fost atinsă ţinta de colectare anuală de patru kilograme pe locuitor. În perioada 2006 – 2010 a fost colectată o cantitate totală de 92.276 tone de DEEE”, au declarat, potrivit Green Report, reprezentanţii Ministerului Mediului şi Pădurilor. De menţionat că totuşi se contată un progres în acest sens pentru că, înainte ca ţara noastră să intre în Uniunea Europeană, s-a raportat un volum de 11 ori mai mic de material colectat. Statistica este una foarte tristă: în ţara noastră se colectează deşeuri electrice şi electronice de cinci ori mai puţin decât în Ungaria şi de şase ori faţă de Bulgaria. Cel mai mare grad de colectare se […]
„Umor, amor, fior de dor … in Bucuresti” in cadrul Festivalului National de Comedie, 9 octombrie
Intre mâine şi ieri, azi-ul s-a comprimat şi ratăm clipa. Şi totuşi, ce frumos era cândva!… Veţi putea vedea mici fresce ale Bucureştilor la sfârşit de secol 18 şi început de secol 19. Proiecţii cu Bucureştii vechi, muzică, dans, modă şi atmosfera corespunzătoare… Câţiva tineri descoperă, într-o ,,ladă a bunicii”, gramofonul, discuri, rochii, pantofi, accesorii, poze, ziare… Intrând, în joacă, ei glisează într-o lume în care trăieşte Unionul lui Caragiale şi Cărăbuşul lui Tănase, muzica lui Zavaidoc, Cristian Vasile sau Maria Tănase; fac câţiva paşi senzuali de tango, nebunatici de charleston sau frenetici de cancan… Actorii devin personaje dintr-o epocă apusă; fiecare pereche întruchipează o mică poveste. Sunt veseli, dezabuzaţi sau plini de patimă. Veţi putea vedea mici fresce ale Bucureştilor la sfârşit de secol 18 şi început de secol 19. Proiecţii cu Bucureştii vechi, muzică, dans, modă şi atmosfera corespunzătoare… Câţiva tineri descoperă, într-o „ladă a bunicii”, gramofonul, discuri, rochii, pantofi, accesorii, poze, ziare… Intrând, în joacă, ei glisează într-o lume în care trăieşte Unionul lui Caragiale şi Cărăbuşul lui Tănase, muzica lui Zavaidoc, Cristian Vasile sau Maria Tănase; fac câţiva paşi senzuali de tango, nebunatici de charleston sau frenetici de cancan… Actorii devin personaje dintr-o epocă apusă; fiecare […]

Expozitia de pictura „Primaveri… „
Miercuri, 4 martie 2014, ora 15.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Primaveri…”, manifestare organizată de instituţia gazdă şi Asociaţia „Magister XXI” a cadrelor didactice pensionare din Galaţi, în colaborare cu Fundaţia „Impreuna” Galaţi, Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi şi Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” Galaţi. În cadrul expoziţiei vor putea fi văzute 32 de tablouri aparţinând mai multor artişti plastici şi cadre didactice din Galaţi, precum: Jana Andreescu, Gheorghe Andreescu, Ecaterina Balica, Cornelia Burlacu, Nicolae Cărbunaru, Nicolae Einhorn, Mihai Gheorghe-Coron, Aurel Manole, Liliana Jorica- Negoescu, Laura Popov şi Gheorghe Suciu. Fiecare artist vine în faţa publicului cu o abordare proprie a ceea ce înseamnă pentru el aceste „primăveri”. Trebuie menţionat faptul că această acţiune face parte dintr-un proiect cultural-artistic de amploare derulat de Asociaţia „Magister XXI” şi intitulat „Culorile sufletului”. Vernisajul acţiunii va fi presărat cu numeroase momente artistice. Elevii de la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” Galaţi vor susţine un moment folcloric de tradiţii româneşti „Şezătoare… ca-n poveşti!”, iar Ansamblul „Estrada copiilor” de la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi va veni în faţa publicului cu muzică uşoară şi populară. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă şi […]