Cauta
Adauga
Sign In

Cel de-al 6 concurs organizat de prinGalati.ro impreuna cu libraria Humanitas

Si saptamina aceasta avem un nou concurs.
Cartea acestei saptamani este Incepem coborarea de James Meek, iar conditia de participare este:
In 2011, colectia Raftul Denisei, coordonata de celebrul editor Denisa Comanescu, implineste 5 ani, timp in care au fost publicate peste 200 de titluri dintre cele mai apreciate in randul cititorilor. Raspundeti la intrebarea “Ce carti ati citit din Raftul Denisei?” si Libraria Humanitas din Galati in parteneriat cu PrinGalati.ro va premiaza cu un exemplar din cel mai recent titlu aparut in colectia Raftul Denisei, Incepem coborarea de James Meek.
Castigatorul va fi desemnat in urma unei trageri la sorti si contactat pe e-mail luni, 1 august.

 

Începem coborârea de James Meek – un roman despre dragoste, prietenie şi efortul de a fi sincer într-o lume ale cărei certitudini se clatină (New Statesman)
James Meek
Incepem coborarea
Colectie: Raftul Denisei
Format: 13X20
Nr. de pagini: 304
ISBN: 978-973-689-415-2
Pret: 32 lei

Romanul Începem coborârea, apărut de curând în colecţia Raftul Denisei, la Humanitas Fiction, în traducerea Danei-Ligia Ilin, a primit, în 2008, prestigiosul premiu Prince Maurice.
Divorţat, singur şi dezamăgit de lumea literară, scriitorul ratat Adam Kellas a ales să fie corespondent de război pentru că nu are nimic de pierdut. Când trupele occidentale intră în Afganistan, el părăseşte Londra şi consemnează confruntările dintre mujahedini şi talibani, dar mai ales tragediile personale ale locuitorilor unei ţări victimă a mizelor geopolitice. Viaţa unui reporter de război are limite clare într-o ţară îndepărtată şi străină, iar întâlnirile devin previzibile în micul perimetru sigur al expaţilor. Însă Adam nu pare pregătit pentru întâlnirea cu Astrid, o tânără ziaristă americană. Misterul acestei femei tăcute îl atrage ca un magnet, făcându-l să descopere aproape cu groază că nu este imun la iubire. Şi, totodată, că dragostea, fie şi împărtăşită, nu alungă neapărat singurătatea şi vina.
“Un roman al vremurilor noastre construit impecabil, iluminat de inteligenţă pe fiecare pagină.” – Daily Mail
“Adam Kellas este unul dintre cei mai puternici antieroi ai prozei de azi.” – Sunday Telegraph
James Meek s-a născut în 1962, la Londra, şi şi-a petrecut copilăria în Scoţia, la Dundee. Are un masterat în literatură engleză de la Edinburgh University şi unul în jurnalism de la City University din Londra. Şi-a început cariera jurnalistică în 1985, iar reportajele sale din cele mai fierbinţi zone ale Globului i-au adus numeroase distincţii britanice şi internaţionale. Între 1991 şi 1994 a fost corespondent al ziarului Guardian la Kiev, unde a învăţat limba rusă, iar în 1994 s-a mutat la Moscova, unde a lucrat în biroul ziarului britanic, al cărui şef a devenit în 1998. În 1999 s-a întors la Londra, ocupând diferite poziţii în redacţia ziarului Guardian. În toamna lui 2001 a fost trimis de ziar în Afganistan, de unde a transmis reportaje despre războiul împotriva talibanilor şi eliberarea Kabulului. Au urmat reportaje incendiare din Irak şi de la Guantánamo Bay. În 2006 renunţă la cariera de jurnalist în favoarea scrisului. În prezent pregăteşte un nou roman şi publică articole în presa culturală britanică. James Meek a publicat două volume de povestiri – Last Orders (1992), The Museum of Doubt (2000) – şi patru romane: Drivetime (1995), McFarlane Boils the Sea (1989), Un gest de iubire (The People’s Act of Love , 2005 – Humanitas Fiction, 2007) – recompensat în 2006 cu Scottish Arts Council Book of the Year Award şi Royal Society of Literature Ondaatje Prize şi nominalizat la Booker Prize – şi Începem coborârea (We Are Now Beginning Our Descent, 2008), distins cu Premiul Prince Maurice.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
Publicitate: Marketerio
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola