Şapte zile de teatru independent la Galaţi

Între 5 şi 11 septembrie 2016, la Galaţi, se va desfaşura cea de-a doua ediţie a festivalului de teatru independent „Butterfly Effect”.

Butterfly Effect International Theatre Festival

Astfel, luni, 5 septembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard gălăţenii iubitori de teatru sunt invitaţi la piesa „Reasons to be pretty”, de Neil Labute, în regia lui Radu Horghidan Andrei. Piesa va fi prezentată de Studio Act, din Oradea. În continuare, de la ora 20.30, la Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Centrul de Teatru Educaţional Replika, Bucureşti va prezenta „Amintiri din epoca de şcoală”, de Mihaela Michailov, regizată de Radu Apostol. Prima zi a Festivalului de teatru independent se va încheia cu un concert Trio Zamfirescu & Adrian Nour, programat la ora 22.30, la Teatris.
Marţi, 6 septembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard iubitorii de teatru sunt aşteptaţi cu o nouă piesă şi anume „Ce-am fi dac-am şti”- Feerie politică protestatară. Coordonatori proiect: Ionuţ Sociu şi David Schwartz. Prezintă: Centrul de Teatru Educaţional Replika, Bucureşti.De la ora 20.00, însă la Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” organizatorii au programat spectacolul în limba maghiară „Occupy Yourself”, după cartea „In the realm of hungry ghosts”, de Mate Gabor. Regia: Cosmin Matei. Acest spectacol va fi prezentat de trupa Varoterem Projekt din Cluj. Spre finalul serii, de la ora 22.30, la Teatris, sunteţi aşteptaţi pentru încă o porţie de teatru şi anume piesa „Box FM”, de Radu Iacoban, în regia lui Radu Iacoban.
Miercuri, 7 septembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard veţi putea viziona piesa „În viitorul apropiat”, de Petro Ionescu. Regia este semnată de Cristian Ban. Piesa va fi prezentată de trupa Reactor de creaţie şi experiment & Varoterem Projekt, din Cluj. De la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Asociaţia Arte Dell Anima, din Bucureşti, va prezenta „Copii Răi”, de Mihaela Michailov, piesă regizată de Voroniuc Iuliana Geanina. Tot miercuri, însă de la ora 21.30, la Ethos Cafe&Dolce, Centrul de teatru educaţional Replika Bucureşti va pune în scenă „Voi n-aţi văzut nimic”, regizată de David Schwartz.
Festivalul continuă şi joi, 8 septembrie, când, de la ora 18.00, la Ethos Cafe&Dolce sunteţi invitaţi la o nouă porţie de teatru. Astfel, trupa Reactor de creaţie şi experiment, din Cluj, vă va prezenta piesa „Istorie subiectivă a fragilităţii”, de Ana Cucu Popescu, regizată de Olivia Grecea. De la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” sunteţi invitaţi la un spectacol în limba maghiară „As water reflects the face”n în regia lui Fazakas Misi. Piesa va fi prezentată de The Osono Theatre, din Sf. Gheorghe.
Cea de-a treia zi a festivalului va continua la Teatris, cand, de la ora 22.00, este programată piesa „Monoloagele Vaginului”, de Eve Ensler. Regia este semnată de Mihaela Lichiardopol. Piesa va fi prezentată de trupa Electric Theatre, din Timişoara.
Vineri, 9 septembrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Centrul de teatru educaţional Replika&Arena, din Bucureşti va pune in scenă piesa „Ro Vegan”, in regia Catincai Drăgănescu. De la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” este programat „Tenacity”, un spectacol în limba sârbă regizat de Jean-Baptiste Demarigny şi prezentat de trupa Le Studio, din Belgrad, Serbia.
Spre seară, de la ora 21.30, la Ethos Cafe&Dolce, trupa clujeană Reactor de creaţie şi experiment va prezenta „Nu cred că o să îmi treacă vreodată”. Concept şi dramaturgie: Petro Ionescu şi Raul Coldea, iar de la ora 23.00, la Teatris sunteţi invitaţi la piesa „Variaţiuni la invenţiuni”. Regia şi concept: Petre Ancuţa şi Emilian Marnea, din Bucureşti.
Sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” este programat un spectacol bilingv prezentat de Teatrul Yorik, din Tg. Mureş. Este vorba despre piesa „Maro”, de Szekely Csaba, in regia lui Andi Gherghe.
In ultima zi a festivalului, duminică, 11 septembrie, organizatorii au programat, incepand cu ora 18.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, un nou spectacol şi anume „Omul pernă”, de Martin Mcdonagh, in regia lui Eugen Gyemant. Spectacolul va fi oferit de actorii de la Teatrul Act, din Bucureşti. În continuare, de la ora 21.00, la Teatris va avea loc Festivitatea de premiere, urmată de un concert susţinut de Xperience&Cristina Vasopol.
Preţul unui bilet este de 21.6 lei, iar pentru elevi, studenţi, pensionari şi grupuri 10.8 lei. Cei care doresc abonament pentru a participa la toate reprezentaţiile îl pot procura la preţul de 194.4 lei. Biletele sunt puse în vânzare la casieria Teatrului Muzical „Nae Leonard” şi a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Teatris şi Ethos Cafe&Dolce.

 

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola