Saptamana „Scoala Altfel” la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii

În perioada 7 – 11 aprilie 2014 Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi participă la proiectul „ŞCOALA ALTFEL”, program educaţional iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale, care are ca scop implicarea tuturor copiilor preşcolari, a elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale acestora, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.
Programul de vizitare al muzeului în perioada 7 – 11 aprilie este între orele 09.00 – 17.00. „Educaţia prin ştiinţă este una din principalele noastre preocupări. O lecţie predată în mijlocul naturii, în mijlocul exponatelor, îl atrage mai mult pe un copil, iar acesta va asimila mai uşor informaţiile prezentate.
„Am pregătit pentru această perioadă activităţi care să completeze, într-un mod interactiv, cunoştinţele asimilate de şcolari şi elevi la orele de curs”, a declarat Mădălin Şerban, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Secţia Muzeu participă activ la săptămâna „ŞCOALA ALTFEL”, prin activităţi interactive adresate şcolarilor şi elevilor. Expoziţiile „Simţurile animalelor nocturne” şi „Universul recifelor de corali”, precum şi o altă manifestare în premieră, vor constiutui doar câteva din punctele de atracţie pentru publicul vizitator din această perioadă. Secţia Acvariu vine în faţa publicului cu un program atractiv legat de lumea fascinantă a peştilor. Grupurile de şcolari şi elevi vor primi explicaţii detaliate despre toate speciile prezente în cadrul Acvariului gălăţean.
Grădina Botanică va fi la dispoziţia grupurilor de şcolari şi elevi cu toate punctele sale de atracţie, bineânţeles dacă vremea va permite acest lucru. În cadrul Observatorului Astronomic şi Planetariului vor fi organizate o serie de activităţi specifice astronomiei: vizionare de spectacole în Planetariu, vizitarea Observatorului astronomic, observaţii solare în H-alfa şi în lumină vizibilă, prezentarea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de primăvară, observaţii astronomice la planeta Jupiter, observarea principalelor stele şi obiecte deep-sky vizibile în această perioadă.
Trebuie specificat faptul că activităţile de zi la Observatorul Astronomic se vor desfăşura în intervalul 09.00 – 16.00, de pe 7 până pe 11 aprilie 2014, iar cele de noapte în intervalul 19.00 – 22.00, de pe 8 până pe 11 aprilie 2014. Accesul pe Terasa de observaţii astronomice va fi permis doar dacă vremea va permite desfăşurarea activităţilor în condiţii optime.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola